Mihajlo T. Makić: Povući saglasnost o prisustvu međ. snaga na KiM i ostaviti rok od tri dana da napuste pokrajinu

Izvor: KMnovine.com, 01.Apr.2023, 08:30

Mihajlo T. Makić: Povući saglasnost o prisustvu međ. snaga na KiM i ostaviti rok od tri dana da napuste pokrajinu

Mihajlo T. Makić: Povući saglasnost o prisustvu međ. snaga na KiM i ostaviti rok od tri dana da napuste pokrajinu "Vlada Srbije da povuče svoju saglasnost o raspoređivanju međunarodnih vojnih i civilnih snaga na Kosovu i Metohiji i da ostavi rok od tri dana međunarodnim vojnim i civilnim snagama da napuste teritoriju KiM"


Piše: Mihajlo T. Makić



>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<
VAŠA SVETOSTI,
POŠTOVANA GOSPODO,
BEOGRAD
„DO SMRTI SE BORI ZA ISTINU, I BOG ĆE POBEĐIVATI ZA TEBE“
SVETI JOVAN ZLATOUSTI


Imajući u vidu ultimatum Francuske i Nemačke i njihov pritisak da Srbija prizna lažnu samoproglašenu takozvanu državu Kosovo, u formi zaključenja takozvanog sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma sa takozvanom lažnom državom Kosovo, na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, želim da u ovom sudbonosnom periodu za našu otadžbinu Srbiju, predložim preduzimanje određenih neodložnih hitnih mera i aktivnosti Srpske pravoslavne crkve, Predsednika Republike Srbije, Predsednice Vlade Republike Srbije, Predsednika Narodne skupštine Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Srpske akademije nauka i umetnosti u okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja. Učešće treba da uzmu i svi nadležni državni organi, institucije, udružnja građana i svi srpski i drugi istinski rodoljubi u Srbiji, regionu, Evropi i svetu u vezi Rezolucije 1244 SB UN.

Najpre da Vam se predstavim. Ja sam Mihajlo T. Makić, sudija, živim u Despotovcu. Publicistikom se bavim više od 25 godina. Više od 15 godina sam prikupljao i proučavao dostupnu literaturu koja se odnosi na satanizaciju srpskog naroda od 1991. godine do danas , Rezoluciju 1244 SB UN i podmetanje dela Rezolucije 1244 SB UN koje je izvršeno dana 4. juna 1999. godine od strane ambasadora Francuske u Njujorku Alena Dežamea. Pomenuti ambasador je dostavio Kofi Ananu, tadašnjem generalnom sekretaru UN pismo i tekst pod nazivom "Privremeni dogovor o miru i samoupravi na Kosovu", koji nije potpisala delegacija SR Jugoslavije u Rambujeu, ni u Parizu, ni u Kumanovu, niti Slobodan Milošević, predsednik SR Jugoslavije juna 1999. godine u Beogradu. Taj tekst takozvani dogovor je po svojoj sadržini predstavljao ultimatum, koji je Narodna skupština Srbije i Vlada SR Jugoslavije odbila na svojim sednicama dana 23. marta 1999. godine. Sutradan 24. marta 1999. godine NATO savez je započeo oružanu agresiju na SR Jugoslaviju, koja je trajala 78 dana. Oružanu agresiju je NATO savez izvršio bez odluke Saveta Bezbednosti UN i time prekršio Povelju UN i preko 100 međunarodnih konvencija i zakona. Kao što znamo, ultimatumom se tražilo da se SR Jugoslavija saglasi da NATO savez bude raspoređen na Kosovu i Metohiji i koristi teritoriju SR Jugoslavije i da se Albanci posle tri godine izjasne na referendumu da li žele da ostanu u sastavu SR Jugoslavije odnosno Srbije. Taj tekst je dana 7 juna 1999. godine u sedištu UN u Njujorku dobio oznaku „S/1999/648“ . U predlogu Rezolucije do 9. juna 1999. godine nije uvršetena ova šifra. Tek nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma dana 9. juna 1999. pred samo usvajanje predloga Rezolucije dana 10. Juna 1999. godine u predlog Rezolucije se podmeće šifra „S/1999/648“ i to u tački 11 pod a) i pod e). Sam tekst pod naslovom „Privremeni dogovor o miru i samoupravi na Kosovu“ je ostao u arhivi u sedištu UN u Njujorku, nije prikačen uz Rezoluciju 1244 SB UN niti je označen nekom fusnotom. Dana 10. juna 1999. godine SB UN je sa 14 glasova za usvojio predlog Rezolucije 1244 sa podmetnutim delom koji je označen u vidu šifre / S/1999/648), u tački 11 pod a) i e), ali se ne pojavljuje kao treći aneks u rezoluciji, već se čuva u sedištu UN u Njujorku. Narodna Republika Kina je bila uzdržana. Na stranici 77 do 80 moje knjige, nalazi se tekst „Aneks B sporazuma“ koji po svojoj sadržini predstavlja ultimatum a sastavni je deo teksta pod naslovom „Privremeni dogovor o miru i samoupravi na Kosovu“, koji se nalazi u sedištu UN u Njujorku.


Prilog: Kopija pisma Alena Dežamea na engleskom od 3. Juna 1999. godine i kopija prevoda ovog pisma na srpki jezik sudskog tumača Jelene Antić Lazić br.19/22 od 2.3.2022. godine

Od 1999. godine specijalni predstavnici UN na Kosovu i Metohiji, uglavnom sprovode sadržinu tog podmetnutog teksta pod naslovom „Privremeni dogovor o miru i samoupravi na Kosovu“ koji predstavlja ultimatum koji SR Jugoslavija nije prihvatila, a koji se čuva u arhivi sedišta UN u Njujorku.
Od 2000. godine je više puta o toj prevari govorio Vladislav Jovanović, tadašnji ambasador u UN kao i Prof. dr Panajotis Haritos iz Grčke, koji je bio dopisni član SANU u Beogradu.

Prilog: kopije teksta u „Večernjim novostima“ od 27.oktobra 2002. godine pod naslovom „Rambuje u 1244 ! – Opasna brojka 648“ „ i „Tajna šifra zaključava Srbiju“ od 7. decembra 2003. godine.


Naučni rad pod naslovom "Status Kosova i Metohije prema međunarodnom pravu" je napisao grčki profesor međunarodnog javnog prava Panajotis Haritos . Ovaj rad je saopšten na međunaradnom naučnom skupu u Srpskoj akadamiji nauka i umetnosti u Beogradu dana 16. marta 2006. godine. Na stranici 394. Prof. dr Panajotis , između ostalog piše :“...Putem ove akcije neistinite činjenice su predstavljene kao istinite. Na ovaj način je nakon „zločina protiv Jugoslavije“ usledila „prevara protiv Jugoslavije“. Iste godine je ovaj naučni rad sa još oko trideset radova prihvaćen na sednici Odeljenja za društvene nauke u SANU. Zbornik svih ovih radova izdala je SANU 2007. godine pod naslovom „Kosovo i Metohija- prošlost, sadašnjost, budućnost“.


PRILOG: Kopija naslovne strane Zbornika SANU, sadržaja, predgovora i teksta naučnog rada Prof. dr Panajotisa Haritosa „Status Kosova i Metohije prema međunarodnom pravu“ od 367 do 401 stranice.

Ja sam na osnovu obrađene dostupne literature napisao knjigu pod naslovom "Tajna šifra "S/1999/648" u Rezoluciji 1244 SB UN- podmetanje i posledice njene primene". Prvu promociju moje knjige imao sam na TV Pala plus u Jagodini dana 16. jula 2022. godine u emisiji „Ni po babu ni po stričevima“. Drugu promociju sam imao dana 26. oktobra 2022. godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu u hali Kancelarije za Kosovo i Metohiju u 13, 15 časova. Tom prilikom sam poklonio dve knjige Kancelariji a jednu sa posvetom Direktoru kancelarije za Kosovo i Metohiju dr. Petru Petroviću ( preko osobe zaposlene u kancelariji).

Podsećam Vas da u tački 5. Glavnog dela Rezolucije 1244 SB UN piše, da SB UN: „Odlučuje o raspoređivanju civilnog i bezbednosnog prisustva na Kosovu, pod pokroviteljstvom UN, sa odgovarajućom opremom i osobljem, kako se to traži , i pozdravlja saglasnost SR Jugoslavije za takvo prisustvo“.
 
Knjiga ima 282 strane i podeljena je na 12 delova . U dvanajestom delu detaljno predlažem i obrazlažem da Srbija krene uz podršku Ruske Federacije i Narodne Republike Kine u opštu diplomatsku ofanzivu, radi sprovođenja Rezolucije 1244 SB UN, kako je detaljno opisano na stranicama od 180 do 188.

Pored ostalog u tom delu predlažem, imajući u vidu tačku 5. Glavnog dela Rezolucije 1244 SB UN kao i kršenje i nepoštovanje Rezolucije 1244 SB UN od strane pojedinih velikih sila:

Da vlada države Srbije povuče svoju saglasnost koju je Vlada SR Jugoslavije dala juna meseca 1999. godine Savetu Bezbednosti UN o raspoređivanju međunarodnih vojnih i civilnih snaga na prostoru pokrajine Kosova i Metohije,Da ostavi rok od tri dana međunarodnim vojnim i civilnim snagama da napuste teritoriju Kosova i Metohije, iUkoliko međunarodne vojne i civilne snage ne napuste u ostavljenom roku teritoriju Kosova i Metohije, da Narodna skupština Srbije po hitnom postupku, na osnovu člana 201. Ustava Srbije proglasi ratno stanje na teritoriji Kosova i Metohije. Ovim putem izražavam spremnost, da se odazovem na Vaš ili poziv Vaših saradnika i u neposrednom razgovoru, predložim još neke korisne inicijative, koje su u skladu sa Ustavom Srbije i međunarodnim pravom, i koje su rezultat mog stručnog znanja i višedecenijskog publicističkog rada.
Jedini motiv za moje obraćanje Vama je da kao iskreni srpski rodoljub i intelektualac pomognem, da država Srbija pronađe najbolje moguće rešenje, u ovom sudbonosnom trenutku za našu Otadžbinu i srpski narod, onoliko koliko mi moje znanje, iskustvo i mogućnosti dozvoljavaju.

Po jednu knjigu poklonio sam Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, ambasadi Narodne Republike Kine u Beogradu, gospodi Obradu Stefanoviću, generalu srpske policije, potpisniku Kumanovskog sporazuma, Vladimiru Lazareviću, generalu srpske vojske, Veliboru Steviću, pukovniku srpske vojske i doktoru vojnih nauka, Vladislavu Jovanoviću, ranije ambasadoru UN u Njujorku koji je prisustvovao na sednici SB UN dana 10. juna 1999. godine kada je usvojena Rezolucija 1244 SB UN, Živadinu Jovanoviću, ranije ambasadoru SFRJ , ministru spoljnih poslova SR Jugoslavije, Zoranu Milivojeviću, karijernom diplomati, Dragoslavu Bokanu, reditelju, piscu...

Poklanjam Vam primerak knjige kako bi ste se Vi i Vaši saradnici upoznali sa sadržinom najvažnijih delova , što bi svakako ojačale pozicije Srbije na međunarodnom planu i naše borbe za poštovanje međunarodnog prava u cilju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije.


PREDLOG ZA MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA SRBIJE


Predlažem da Ministarstvo spoljnih polova u saradlji sa SANU i direktorom JP „Službeni glasnik RS “ priredi i uz prethodno dobijeni blagoslov Patrijarha Srpske pravoslavne crkve, godpodina Porfirija, štampa jedan priručnik u koji bi bio uvršten tekst Rezolucije 1244 SB UN, tekst naučnog rada Prof. dr Panajotisa Haritosa „ Status Kosova i Metohije prema međunarodnom pravu“, izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju o broju ubijenih Srba, Roma, Albanaca i pripadnika ostalih pripadnika nacionalnih manjina i etničkih grupa , kao i izveštaj o napadima na život, njihovu imovinu, manastire, crkve, uzurpiranu imovinu za period od 10. juna 1999. do 10. juna 2022. godine, stavove iskusnih diplomata u vezi Rezolucije 1244 SB UN i to gospode : Vladislava Jovanovića, Živadina Jovanovića, Zorana Milivojevića, Branka Brankovića, Ivana Mrkića, učesnike pregovora u Rambujeu, kao što su Nikola Šainović, predstavnike Srpske pravoslavne crkve, profesore Pravnih fakulteta koji predaju međunarodno javno pravo i druge pravne stručnjake.

1.Priručnik bi trebalo štampati u više hiljada primeraka, prevesti na ruski, engleski, francuski, kineski, nemački, beloruski i druge jezike. Podeliti svima ambasadama u Beogradu, poslati svim predsednicima država, vlada i parlamenata koje su članice Ujedinjenih nacija, svim crkvenim opštinama Srpske pravoslavne crkve u svetu, svim udruženjima Srba u svetu, udruženjima pravnika, sudija, tužilaca u Srbiji i svetu, advokatskim komorama u Srbiji i svetu, svim humanitarnim udruženjima u Srbiji i svetu.

2. Srpska pravoslavna crkva bi preko svojih eparhija u Srbiji, regionu, Evropi i svetu podelila Srbima određen broj priručnika u crkvenim opštinama,

3. Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu bi podelila određen broj priručnika Srbima u regionu i svetu,

5. Takođe bi preporučio da taj priručnik kao dodatak, poklone svojim čitaocima dnevne novine „Politika“, „Večernje novosti“ i druge, kao i da se u vidu feljtona objave delovi ovog priručnika,

6. Da sve televizijske stanice RTS 1, RTS 2, „Hepi“, Pink, K1, Kurir, B92 i, TV Prva organizuju specijalne emisije vezano za prevaru koju je SB UN učinio prema srpskom narodu. U ovim emisija bi učestvovali pravni stručnjaci, iskusne diplomate, profesori Pravnih fakulteta...

7. Da se nabave adrese stranih studenata koji su studirali u Beogradu od 1960 godine do danas i njima poklone priručnici na srpskom ili njihovom jeziku i zamole da šire istinu o nepravdi koju je SB UN pomenutom rezolucijom naneo srpskom narodu,
8. Da se svim srpskim ambasadama u svetu pošalje po nekoliko primera ovog priručnika,

9. Da se predstavniku grupe intelektualaca u Francuskoj koji su podneli zvaničnu peticiju Vladi Francuske radi opoziva priznanja tzv. države Kosovo, dostavi potreban broj ovog priručnika prevedenom na francuski jezik.

10. Da se predstavniku grupe intelektualaca u Italiji, koji su podneli zvaničnu peticiju Vladi Italije, radi opoziva priznanja tzv. države Kosovo, dostavi potreban broj ovog priručnika preveden na italijanski jezik.




ŠTA BI SRBIJA DOBILA , UKOLIKO BI SPROVELA OVU DIPLOMATSKO – INFORMATIVNU OFANZIVU?

1.Domaća i svetska javnost bi se upoznala sa pravom istinom o prevari koju je SB UN učinio prema srpskom narodu, a koja prevara je u suprotnosti sa međunarodnim pravom,

2.Pojedine Vlade određenih država, koje nameravaju da povuku priznanje takozvane države Kosovo imale bi validne i nesporne argumente da obrazlože svoju odluku o povlačenju i na taj način izbiju sve argumente eventualnoj opoziciji u svojim parlamentima,


3.Pojedine Vlade određenih država koje su povukle priznanje takozvane države Kosovo, i koje trpe pritiske opozicije ili određenih interesnih grupa, da preispitaju svoju odluku, olakšaće se odbrana ranije donete odluke,

4.Ruska Federacija i Narodna Republia Kina bi imale više argumenata da sugerišu drugim državama da povuku priznanje tzv. države Kosovo,

5.Poslanici u Nemačkoj i još nekim državama koji otvoreno kritikuju svoje Vlade, koje su neosnovano priznale lažnu državu Kosovo, dobijaju mogućnost i argumente da organizuju peticije i iste organizovano podnose Vladama svojih država radi povlačenja priznanja.



PREDLOG ZA VLADU I NARODNU SKUPŠTINU REPUBLIKE SRBIJE
IZJEDNAČITI PRAVA SRBA NA KOSOVU I METOHIJI SA PRAVIMA ZAPOSLENIH KOJIMA JE PRIZNATO PRAVO NA BENEFICIRANI RADNI STAŽ U CENTRALNOJ SRBIJI I VOJVODINI


Podsećam Vas, da se od Kosovskog boja 1389. godine Srbi na teritoriji Stare Srbije, sada Kosova i Metohije, rađaju, žive i umiru okruženi strahom od Albanaca i Turaka. Osmanska vlast je okupirala srpske teritorije posle 1389. godine i na srpskoj zemlji Turci doseljavaju Albance. Iz turskog popisa (deftera) iz 1455 godine, kada je Novo Brdo palo pod tursku vlast, na današnjoj teritoriji Kosova i Metohije živelo je oko 96 odsto Srba, dok je Albanaca živelo manje od jedan odsto. Orginalni popis iz 1455. godine se čuva u Predsedništvu Turske u Instanbulu a kopija tog popisa se nalazi u Orijentalnom institutu u Sarajevu. Srpska akademija nauke i umetnosti je izdala knjigu koju je akademik Miloš Macura napisao sa svojim saradnicima 2001. godine pod naslovom „Naselja i stanovništvo oblasti Brankovića 1455 godine“. U pomenutoj knjizi se nalaze gore citirani podaci.

Srbi na Kosovu i Metohiji golim životima čuvaju svetu srpsku zemlju. Uskraćena su im osnovna ljudska prava predviđena međunarodnim pravnim aktima, Evropskom konvencijom o zaštiti osnovnih ljudskih prava i sloboda, pravo na život, na rad, slobodu kretanja. Od 11. Juna 1999. godine Srbi su ostavljeni na milost i nemilost Albanskim teroristima i takozvanim bezbedonosnim snagama UN. Srpska vojska, policija i pretežni deo sudstva se povukao sa Kosova i Metohije u centralnu Srbiju. Državno rukovodstvo je odlučilo da potpiše Beogradski sporazum 3. Juna 1999. godine i Vojno tehnički sporazum u Kumanovu dana 9.juna 1999. godine , da bi prestala oružana agresija NATO saveza na SR Jugoslaviju. Savez bezbednosti je usvojio Rezoluciju 1244 dana 10. juna 1999. godine. Verovalo se bezbedonosnim snagama Ujedinjenih nacija. Ove snage su samo simbolično opravdale svoje prisustvo. Srbi na Kosovu i Metohiji su žrtvovani da bi takozvana centralna Srbija opstala.

Ali, Srpska pravoslavna crkva je ostala sa svojim vernim Srbima , štitila ih hrabrila da ostanu i opstanu na svojim ognjištima. I uz Božju pomoć i veliko žrtvovanje Srba, uspela u tome.

Predlažem da Vlada predloži a Narodna skupština Srbije po hitnom postupku s hodno članu 53. Zakona o narodnoj skupštini , usvoji Izmenu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i to odredbe članova 52 do 59. koje se odnose na staž osiguranja koji se računa sa uvećanim trajanjem. Po stupanju na snagu citiranog Zakona, nadležni ministar bi izvršio izmenu Pravilnika o radnim mestima, odnosno poslovima na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem ( „SL. Glasnik RS“, br. 105/2003... 46/2021). Izmenama i dopunama Zakona i Pravilnika Pravilnika priznalo bi se zaposlenim Srbima na Kosovu i Metohiju pravo na staž osiguranja sa uvećanim trajanjem ( beneficirani radni staž) počev od 11. Juna 1999. godine do konačnog oslobođenja Kosova i Metohije . To pravo bi imali i Goranci, Romi kao i pripadnici drugih nacionalnih manjina koji priznaju pravni poredak države Srbije, na taj način što nastavu izvode po programu obrazovnog sistem a države Srbije, poseduju lična dokumenta po propisima države Srbije, plaćaju porez državi Srbije.

Predlažem da Narodna skupština Srbije, zakonom uredi i donese sledeće mere ,u cilju osiguranja osnovnih egzistencijalnih prava Srbima da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima i to:

1.Da im prizna pravo na potpunu besplatnu zdravstvenu zaštitu,
2.Da ih oslobodi plaćanja svih vrsta poreza,
3.Da im odobri bespovratna novčana sredstva za pokretanje privatnog biznisa,
4.Da nezaposlenim punoletnim osobama isplaćuje mesečno minimalnu cenu rada na Republičkom nivou,
5.Da svakom detetu isplaćuje uvećanu mesečnu naknadu u odnosu na sadašnji iznos, stim da na naknadu ne utiče imovinsko stanje porodice,
6.Da im obezbedi otkup svih vrsta poljoprivrednih proizvoda i
7.Da osnuje Fond za Kosovo i Metohiju , radi dodele beskamatnih građevinskih kredita, jednokratnu novčanu pomoć mladim bračnim parovima u iznosu od milion dinara, adekvatnu bespovratnu novčanu pomoć mladim parovima u potrebnom iznosu radi veštačke oplodnje, otkupa nepokretnosti od Srba i iste te nepokretnosti ustupiti Srbima koji žele da poseduju i vrate se na Kosovo i
Metohiju sa zabranom otuđenja od 99 godina. Primera radi, ukoliko bi 300.000 Srba kupilo ili dobilo placeve na Kosovu i Metohiji, to bi u svakom slučaju popravilo vlasničku sliku Srba uz povratak oko 240.000 Srba koji su zbog bezbednosti napustili svoja ognjišta 1999. godine kao i nakon pogroma 17. marta 2004. godine.
Podsećam Vas, da beneficirani radni staž imaju zaposleni na površinskim kopovima rudnika, određen broj zaposlenih u zdravstvu, operski pevači, policajci koji dežuraju u policijsikm stanicama...

Srbi, već 23 godine golim životima čuvaju svetu srpsku zemlju, izloženi su strahu i teroru od strane Albanskih terorista, dok KFOR sve to mirno posmatra.

Primera radi, ako policajac u policijskoj stanici, inspektor MUP-a, kriminalistički tehničar imaju pravo na beneficirani radni staž, smatram da su ispunjeni svi potrebni uslovi da se Srbima na Kosovu I Metohiji prizna to pravo, jer država Srbija ne pruža nikakvu zaštitu shodno Rezoluciji 1244 SB UN, kada su se srpska vojska, policija i pretežni deo sudstva i tužilaštva povukao sa Kosova i Metohije.


UJEDNAČITI PRAVA SRBA U NERAZVIJENIM PODRUČJIMA SRBIJE SA PRAVIMA SRBA U CENTRALNOJ SRBIJI I VOJVODINI

Predlažem da Narodna skupština Srbije po hitnom postupku, na osnovu člana 97. Ustava Srbije, člana 53. Zakona o narodnoj skupštini, radi ujednačavanja prava građana pred Ustavom i zakonom, uredi zakonom i preduzme sledeće mere:

1.Da Srbima i drugim stanovnicima u nerazvijenim područjima, uključujući sela i zaseoke, prizna pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu,
2. Smanji plaćanje poreza za 50 %,
3. Odobri bespovratna novčana sredstva za pokretanje privtnog biznisa,
4. Poveća dečji dodatak za 50 %, bez obzira na imovinsko stanje porodice,
5. Obezbedi otkup svih vrsta poljoprivrednih proizvoda,
6. Obezbedi beskamamatne građevinske kredite za izgradnju stambenih i drugih objekata,
7. Pokloni po milion dinara mladim bračnim parovima,
8. Obezbedi potrebne novčane iznose mladim bračnim parovima koji nemaju dece a radi veštačke oplodnje,
9. Poveća mesečne zarade svim zaposlenim licima za 50 %,
10. Deficitarnim kadrovima ( lekarima, inženjerima, profesorima... ) dodeli beskamtne građevinske kredite sa fiksnom ratom sa rokom otplate na 25. godina ,
11. Renovirati, dograditi ili izgraditi nove osnovne škole i ambulante u selima,
12. Asvaltirati glavne i sporedne puteve u selima i zaseocima, postaviti vodovodnu mrežu i kanalizaciju , električnu , internet i mobilnu mrežu u svim selima i zaseocima u Srbiji.
Podsećam Vas da je decembra meseca 2021. godine prosečna mesečna zarada u Bojniku iznosila 44.124,oo dinara u Vlasotincu 44.745,oo dinara. U gradu Beogradu, u opštini Vračar prosečna mesečna zarada je iznosila 110.869,oo dinara a u opštinama Novi Beograd, Savski venac i Stari grad je iznosila preko 100. 000,00 dinara.

Razlika u zaradama je ogromna i nedopustiva a to je posledica neravnomernog razvoja određenih područja u Srbiji unazad više decenija.


PRUŽITI MATERIJALNU POMOĆ ALBANCIMA I PRIPADNICIMA DRUGIH NACIONALNIH MANjINA I ETNIČKIH GRUPA KOJI SU OSTALI LOJALNI DRŽAVI SRBIJI NA KOSOVU I METOHIJI

Podsećam Vas da je određena grupacija unutar Albanske nacionalne manjine na Kosovu i Metohiji , kao i određena grupacija Goranaca, Roma i pripadnika drugih nacionalnih manjina i etničkih grupa, ostala lojalna državi Srbiji na sledeći način:

1.Nije učestvovala u napadima niti ugrožavala Srbe na Kosovu i Metohiji nikada, niti 1998., ni 1999. godine ni danas,
2.Ta grupacija nikad nije priznala Vlast Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Aljbina Kurtija...
3.Ta grupacija nikad nije učestvovala na izborima na Kosovu i Metohiji , koje su organizovali navedeni teroristi,
4.Ta grupacija poseduje pasoše izdate od MUP-a Srbije, leči se u bolnicama u centralnoj Srbiji, trguje sa dobavljačima iz centralne Srbije,
5.Iz ove grupacije je ubijeno više stotina njihovih pripadnika tokom 1998.,1999.godine i kasnije, koji nisu pristali da budu članovi terorističke OVK, kao i veliki broj svedoka koji su bili spremni da svedoče o zločinima koje su nad Srbima i lojalnim Albancima, Romima i drugim, počinili pripadnici terorističke OVK,
6.Jedan deo ove grupacije živi na Kosovu i Metohiji, drugi deo u inostranstvu a mali broj u centralnoj Srbiji.
7.Deo ove grupacije čine Albanci, Goranci i drugi, koji imaju srpsko poreklo,
Srpski narod je istorijski narod i stoga država Srbija, treba da iznađe način da materijalno i na drugi način pomogne ovim grupacijama.




NAČIN OBEZBEĐENjA NOVČANIH SREDSTAVA ZA SPROVOĐENjE PREDLOŽENIH MERA

Odložiti izgradnju i renoviranje fudbalskih stadiona u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim gradovima kao i nastavak izgradnje metroa u Beogradu , za koje su planirana novčana sredstva od najmanje 700 miliona evra.

Ta sredstva upotrebiti za sprovođenje predloženih mera prema Srbima na Kosovu i Metohiji, Srbima koji žive u nerazvijenim područjima kao i Albancima, Gorancima, Romima i drugim, koji su ostali lojalni državi Srbiji.

Ukoliko navedena sredstva nisu dovoljna, država može dopunska sredstva da obezbediti na sledeći način i to:

1.Povećanjem cene za registraciju svakog vozila po 1000 (hiljadudinara) dinara, kojih u Srbiji ima oko 2.000,000 ,
2.Naplatom po 100 (stodinara) za svako vozilo koje pređe naplatnu rampu, obzirom da kroz Srbiju godišnje prođe oko 32.000000 vozila,
3.Naplatom svakom domaćinstvu godišnje po 1000 (hiljadudinara) za svako električno brojilo, kojih ima u Srbiji oko 3.500,000 ,
4.Povećanjem cene po paklici cigareta za 25 dinara. U Srbiji ima oko 2.500.000 pušača,
5.Povećanjem cene alkoholnog pića za 20 dinara po flaši, obzirom da se u Srbiji godišnje proizvede više miliona flaša,

Pravni osnov za donošenje zakonskih mera za Srbe na Kosovu i Metohiji i Srbe u narezvijenim područjima Srbije, kao i lojalnim Albancima, Gorancima, Romima i drugim na Kosovu i Metohiji, nalazi se u odredbama člana 97. Stav 1. Tačke 8. i 12. Ustava Srbije („Sl.Glasnik RS“, br.98/2006 i 115/2021 ).

U članu 97. Stav 1. Tačka 8. Ustava piše „Republika Srbija uređuje i obezbeđuje, sistem u oblasti radnih mesta, zaštite na radu, zapošljavanja, socijalnog osiguranja i drugih oblika socijalne sigurnosti, druge ekonomske i socijalne odnose od opšteg inetresa“.

U članu 97. Stav 1. Tačka 12 piše, „ Republika Srbije uređuje i obezbeđuje, razvoj Republike Srbije, politiku i mere za podsticanje ravnomernog razvoja pojedinih delova Republike Srbije, uključujući i razvoj nedovoljno razvijenih područja ; organizaciju i koriščenje prostora ; naučno tehnološki razvoj“.


NAPOMENA: Publicistikom se bavim više od 25 godina. Tekstovi su mi objavljivani u „Politici“, „Večernjim novostima“, „Glasu Javnosti“, „Paravdi“, „Danasu“, kao i na portalima.
Veliku pažnju čitalaca su privukli su tekstovi, kao što su: „Gospodo intelektualci, probudite se !“, „Braćo Srbi uzdajmo se u se i naše prijatelje Kineze i Ruse“, „ Beneficirani radni staž za Srbe na Kosovu i Metohiji“, „Pomoći Srbima na Kosmetu“, „U vlasništvu Srba je 70 teritorije Kosmeta“, „Hitno zaštiti Srbe na Kosmetu“, “Zakonski regulisati povratak Srba na Kosmet“, „ Hag gazi prava čoveka“, „Crnogorska vlast krši ljudska prava“, „Hej Srbine, stavi prst na čelo, pa sačuvaj svoje rodno selo“, „Američki ambasador Majkl Skat u Srbiji ne govori istinu“, „Još jedna američka podvala: Vi ste svet“, „Živo blato reforme“, „“Reforma sudstva nije uspela“, „Sudija Nebojša Simeunović ne sme biti zaboravljen“, feljton „Tajna šifra „S/1999/648“ U Rezoluciji 1244 SB UN- podmetanje i posledice njene primene“,...

Očekujem, da mi Vaša stručna služba, dostavi samo obaveštenje o datumu prijema knjige i predloga sa prilozima i broj pod kojim je sve to zavedeno u delovodnom protokolu.



DOSTAVLjENO:
1.Svetom arijerejskom sinodu SPC u Beogradu,
2.Predsedniku Republike Srbije Alksandru Vučiću,
3.Predsedniku Narodne Skupštine Srbije dr. Miodragu Orliću,
4.Predsednici Vlade Rpublike Srbije Ani Brnabić,
5.Ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću,
6.Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohije dr. Petru Petroviću i
7.Direktoru Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonu.

NAROD KAŽE „KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE IZGOVOR“.



KAKO BUDEMO RADILI, TAKO NAM BOG POMOGAO!



SVAKO DOBRO OD GOSPODA BOGA VAM ŽELIM.



Mob. telefon 062 58 58 06
Mihajlo T. Makić, sudija
U Despotovcu, Na Svetoga Nikolu
Ul.Savez boraca br. 22,
Dana 19. decembra 2022. godine
35213 Despotovac






Autor: Mihajlo Makić




Posle osnovne škole, završio gimnaziju u Gnjilanu, diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu. Bio zaposlen u organima uprave u Gnjilanu. Od juna 1984. do marta 2018. radio kao sudija u Opštinskom, a kasnije Osnovnom sudu u Despotovcu gde je obavljao funkciju predsednika Opštinskog suda (2001 - 2005). Aktivni je član strukovnog udruženja Društva sudija Srbije od osnivanja, gde je u dva mandata bio član Upravnog odbora. Bio je prvi predsednik Odeljenja Društva sudija Srbije za područje Okružnog suda u Jagodini.

Objavio tri stručna rada iz oblasti javnog beležništva na Kopaoničkoj školi prirodnog prava, koju je osnovao akademik prof. dr. Slobodan Perović. Pisanjem počeo da se bavi od 1996. Ove godine navršava se dvadesetpet godina od kako je objavljen prvi njegov tekst u listu "Novi put " u Jagodini, pod naslovom "Sudstvo mora ostati samostalno".

Rođen u selu Gornje Kusce kod Gnjilana, živi u Despotovcu. Oženjen, otac dvoje dece. Aktivno se bavi pisanjem hronika, studija i istraživačkim radom.
  



* * *

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.