Metohija ne sme u naziv partije

Izvor: S media, 27.Jun.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Metohija" ne sme u naziv partije

Prištinski dnevnik "Pres ekspres" prenosi da političke partije koje u imenu sadrže nazive suprotne Ustavu Kosova, poput reči Metohija, po novom izbornom zakonu više neće moći da se registruju.

Rukovodilac Komisije za izborne reforme Haki Demoli potvrdio je da se time poštuje Ustav.

Bogdanović: Priština pokušava da mi uskrati slobodu kretanja

Bogdanoviću i Đorđeviću zabranjen ulazak na Kosovo

Prištinske mere za prilagođavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srba na nezavisnost

Posle usvajanja izmena Izbornog zakona Republike Kosovo, političke partije čija imena imaju protivustavni sadržaj, neće moći da se registruju za izbore, navodi list i podseća da je odluka o tome doneta u utorak na sastanku članova Skupštinske komisije za reformu izbornog sistema.

Posle tog sastanka, predstavnik Demokratske partije Kosova Haljit Krasnići pojasnio je razloge za donošenje takve odluke.

"Ne samo tu, trudili smo se da i u ostalim delovima uskladimo zakone. Sada više neće moći da se registruje nijedna partija koja je u suprotnosti sa Ustavom. I ostale partije koje imaju programe koji su u neskladu sa Ustavom ili članovima Ustava neće moći da se registuju", rekao je Krasnići.

Medju strankama strankama sa "spornim" imenom su Srpska kosovsko-metohijska stranka i Srpska demokratska stranka Kosova i Metohije bivšeg ministra za povatak u Vladi Kosova Slaviše Petkovića.

(Beta)

Foto: Guliver/Thinkstock
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.