Međunarodna zajednica da izvrši pritisak na PR

Izvor: Akter, 08.Dec.2015, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna zajednica da izvrši pritisak na PR

Lider građanske inacijative SDP Oliver Ivnović zatražio je večeras od predstavnika međunarodne zajednice da izvrše snažan pritisak na kosovsku vladu i policiju kako bi zaštitili Srbe na Kosovu i Metohiji

Ivanović je, u izjavi Tanjugu, rekao da, ako međunarodna zajdnica ne bude izvršila pritisak na zvaničnu Prištinu, njihova "zabrinutost i žaljenje" nakon terorističkih akata neće imati nikakvog efekta.

"Diplomatski rečnik koji međunarodna zajednica koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na Kosovu ekstremisti ne razumeju a Srbe koji su meta napada ne može smiriti", upozorio je Ivanović istakavši da predstavnici međunarodne zajednice i diplomatskih predstavništava na Kosovu nastoje da se ne mešaju u probleme.

Na taj način, kazao je Ivanović, međunarodna zajednica pokušava da samim Albancima prepusti da rešavaju probleme za šta kosovske institucije, kako je ocenio, nisu osposobljene.

"Albanci do sada nisu nijednom uspeli da sami reše nijednu kritičnu situaciju", rekao je Ivanović, ocenivši da se vlast na Kosovu bavi sama sobom, ne reaguje, što ekstremisti koriste.

Nacionalistička politika kosovskih opozicionih stranaka, koje u borbi za vlast ne biraju sredstva boreći se, navodno, protiv Zajednice srpskih opština, svu negativnu energiju usmerava prema Srbima na KiM, rekao je Ivanović.

On je osudio poslednju seriju incidenata usmerenih protiv Srba, njihove imovine i spomenika, naglasivši da su na meti ekstremista i Srbi u Metohiji i Kosovskom Pomoravlju, a da je cilj da se srpska zajednica zaplaši i eventualno protera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Osude napada na Srbe u Goraždevcu

Izvor: Studio B, 08.Dec.2015

Evropski komesar za proširenje Johanes Han i predsednici privrednih komora Srbije i Kosova, Marko Čadež i Safet Grdžaliju, osudili su danas napade u selu Goraždevac na KiM u kojima je pucano na kuću srpske porodice i oštećena imovina tamnošnjih Srba..."U demokratskoj zemlji se razmenjuju reči...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.