Mediji u regionu na udarnim mestima o ubistvu Ivanovića

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji u regionu na udarnim mestima o ubistvu Ivanovića

Mediji u regionu bez izuzetka na udarnim stranama prenose vest da je jutros u Kosovskoj Mitrovici izvršen atentat na lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

Pozivajući se na beogradske, mediji u regionu prenose da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kao i da je delegacije Srbije u Briselu napustila razgovore sa Prištinom koji je trebalo da se održe danas, nakon trinaestomesečne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pauze.

Agencija Hina prenosi da je sever Kosovske Mitrovice, gde živi većinsko srpsko stanovništvo pod blokadom jakih policijskih snaga.

Hrvatska agencija navodi da je Ivanović bio jedan od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku grupu Povratak.

Navodi i da je važio za umerenog političara koji je uživao ugled međunarodne zajednice, a 1999. godine, kada je formirano Srpsko nacionalno veće, Ivanović je postao predsednik njegovog izvršnog odbora za severno Kosovo.

Podsećaju i da je Ivanović pre tri godine uhapšen i više od dve godine proveo je u pritvoru zbog navodnog ratnog zločina.Dnevnik.hr kao udarnu vest prenosi da je Ivanović ubijen, te da je njegova supruga pala u nesvest.

Fena podseća da je Ivanović jedan je od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku grupu Povratak.

Agencija MIA javila je da je Ivanović podlegao povredama zadobijenim od četiri metka u grudima.

Radio televizija Crne Gore prenela je da je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao da je delegacija Beograda napustila dijalog u Briselu i da se vraća u zemlju zbog ubistva Ivanovića.

"Ovo je zločinački i teroristički čin koji mora biti i biće kažnjen", izjavio je Ðurić, prenela je RTCG.

I ruska agencija Tass javila je da je ubijen lider Srba na KIM Oliver Ivanović pozivajući se na pisanje "Blica" i objave elektronskih medija u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt!

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" teroristički art.

Nastavak na BKTV News...

Svetski mediji upozoravaju na posledice ubistva Ivanovića

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2018

Vest o ubistvu Olivera Ivanovića prenose i svetski i regionalni mediji. Mediji u analizama izražavaju srah da bi ubistvo jednog od najznačajnijih lidera Srba sa Kosova moglo da pogorša situaciju. Posebno se ističe da se ubistvo dogodilo upravo u danu kada su, posle duže pauze nastavljeni pregovori...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.