Medicinske sestre koje su tukle baku u staračkom domu na Kosovu puštene na slobodu

Izvor: Luftika.rs, 25.Nov.2022, 19:14

Medicinske sestre koje su tukle baku u staračkom domu na Kosovu puštene na slobodu

Osnovni sud u Peći je 3. novembra 2022. godine odredio jednomesečni pritvor za tri medicinske sestre, nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem maltretiraju jednu od štićenica staračkog doma, a Komora medicinskih sestara KIM oduzela im je dozvole za rad.
Portparolka suda Antigona Uka-LJutfiu potvrdila je da su medicinske sestre puštene iz pritvora, javlja Kosovo online.
Takođe, Starčkom domu „Orenda“ oduzeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je dozvola nakon inspekcijskog nadzora koji je u tom centru izvršila Jedinica za inspekciju socijalnih usluga.
Podsećamo, dve radnice u Domu za stare u Peći su bile pod sumnjom da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja.
Vest je potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova uz snažnu osudu. Nižu se reakcije, osude. U međuvremenu Gazeta Express javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.
Na snimku se videlo kako starica pokušava da se brani dok je radnica više puta šamara po licu i udara nogama u stomak.
Bože, osuši im ruke pic.twitter.com/pjKqgc9KDE
— rođenNAOPAČKE (@izlozba_poroka) November 2, 2022

„Cico, ubaci me preko reda kod doktora“: Džaba se žalite, sestra odlučuje ko je hitan slučaj

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.