Meci na zgradu opštine u K. Mitrovici

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2011, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meci na zgradu opštine u K. Mitrovici

Nepoznate osobe pogodile su sa nekoliko hitaca zgradu Skupštine opštine Kosovska Mitrovica i tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na zgradi.

Kosovska policija je istragom utvrdila da su oštećeni prozori na jednoj od opštinskih kancelarija koje se nalaze na trećem spratu, ali nije bilo povređenih.

Dva zrna koja su pronađena u plafonu jedne od opštinskih kancelarija prošla su prethodno kroz prozor zgrade koja se nalazi kod naselja “Tri solitera” >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Javni tužilac je ovaj slučaj kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti, rečeno je u policiji. Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković je ovaj incident ocenio kao "još jedno u nizu krivičnih dela preko kojih tzv. vlada u Prištini pokušava da unese nemir i izazove incident na severu Kosova i Metohije”.

“Mi smo više puta isticali, to smo i ponovili danas na sastanku sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom, da se Prištini žuri i ne odgovara joj ovo mirno stanje", rekao je Nedeljković i dodao da Prištini "treba ekscesno stanje da bi mogli da preduzmu neke dalje akcije”.

Nedeljković je apelovao na građane da ostanu mirni, da ne nasedaju na provokacije jer, kako je rekao, "samo na miran način uspećemo da realizujemo svoje ciljeve, a to je opstanak na ovom prostoru u sastavu Republike Srbije".

Ovo je samo još jedan u nizu skorašnjih izliva nasilja prema Srbima. Tako je 9. novembra, prema rečima svedoka, neko od Albanaca pucao na trojicu Srba. Nažalost, jedan od povređenih Srba, Savo Mojsić je podlegao povredama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.