Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matoši: Takse će biti ukinute nekoliko minuta pošto Srbija prizna Kosovo

Vlada Kosova će nekoliko minuta pošto Srbija prizna Kosovo ukinuti takse na proizvode iz Srbije, izjavio je Haljilj Matoši savetnik premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

"Stav premijera Haradinaja o taksi je poznat. Taksa se stavlja van snage nekoliko minuta nakon što Srbija bude priznala Kosovo", kazao je Matoši agenciji Beta.

Odgovarajući na najavu održavanja izbora u Srbiji ako ne bude ukinuta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << taksa, Matoši je rekao da su "izbori unutrašnje pitanje srpskog naroda i države Srbije".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bitno da međunarodna zajednica i Evropa saopšte da li će uskoro biti ukinute kosovske takse na robu iz Srbije, odnosno da li će biti nastavljen dijalog, kako bi znao da li da se organizuju vanredni izbori ili ne.

"Ako nema dijaloga, nema smetnji da idemo na izbore. Zato je bitno da znamo žele li oni razgovore... Mislim da je važno da vodimo računa o državnim interesima. I zato hoćemo odgovor od Evropljana i Prištine. Ako neće da bude ukidanja taksi, onda da pružimo šansu i Haradinajevoj ideji da me skinu sa vlasti. A to se radi na izborima", rekao je Vučić.

Vučić apelovao je na Evropsku uniju da još snažnije utiče na Prištinu da ukine takse za uvoz srpske robe i da bude jasnija i određenija u njihovim zahtevima prema albanskoj strani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.