Masovna grobnica kod Novog Pazara?

Izvor: B92, 23.Apr.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna grobnica kod Novog Pazara?

Tužilaštvo za ratne zločine počelo je uviđaj u novopazarskom selu Kozarevu, gde bi, prema pretpostavkama, mogla da bude masovna grobnica.

Pretpostavlja se da su u njoj tela 100 kosovskih Albanaca.

Šef kosovske Kancelarije za nestala lica Prenk Đetaj rekao je ranije da bi na toj lokaciji, prema nekim pretpostavkama, moglo da se nađe oko stotinu zakopanih posmrtnih ostataka Albanaca s Kosova. Međutim, on danas nije iznosio takve pretpostavke.

“Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sumnjivo mesto. O njemu nas je obavestila beogradska delegacija i ovde smo zajedno bili još u januaru“, kazao je Đetaj za B92.

Iskopavaće se samo na desnoj obali seoske reke.

Uviđaj obavljaju predstavnici Tužilaštva za ratne zločine, Kancelarije za nestala lica, kosovske Kancelarije za nestala lica, Euleksa i forenzičari iz Prištine.

Nova lokacija udaljena je od Rudnice, u kojoj su nedavno pronađeni posmrtni ostaci kosovskih Albanaca, samo 30 kilometara.

Opširnije u videoprilogu:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Pazar: Sumnja na masovnu grobnicu kosovskih Albanaca

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Apr.2015

NOVI PAZAR - Tužilaštvo za ratne zločine počelo je uviđaj u novopazarskom selu Kozarevu, gde bi, prema pretpostavkama mogla da bude masovna grobnica...Pretpostavlja se da su u njoj tela 100 kosovskih Albanaca...Šef kosovske Kancelarije za nestala lica Prenk Đetaj rekao je ranije da bi na toj lokaciji,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.