Mas pozvao predstavnike Prištine da povuku tarife

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas pozvao predstavnike Prištine da povuku tarife

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas pozvao je danas Kosovo da ukine ili bar suspenduje uvođenje tarifa od 100 odsto na robu iz Srbije, i upozorio na opasnost dalje eskalacije tenzija.

On je, govoreći na skupu u Parizu o širenju malokalibarskog naoružanja sa Balkana, rekao i da žali zbog izlaska predstavnika Srba iz institucija na severu Kosova, prenosi Rojters.

"Dalja eskalacija mora pod hitno biti sprečena. Mora biti zaštićen uspeh dijaloga o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << normalizaciji odnosa (Prištine i Beograda)", rekao je Mas.

Prema njegovim rečima poboljšani odnosi ubrzavaju napore Beograda i Prištine, ali i balkanskih zemalja da se pridruže EU.

"Umesto razmišljanja o promeni granica, Beograd i Priština bi trebali da se fokusiraju na održivi sporazum, koji pokriva sva otvorena pitanja i omogućava sveobuhvatnu normalizaciju", rekao je Mas.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.