Marojević: Ludačka groteska hvaliti Vučićevu posetu Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marojević: Ludačka groteska hvaliti Vučićevu posetu Kosovu

Reći da je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo veliki diplomatski uspeh, to je ludačka groteska, ocenio je u Novom danu pisac Igor Marojević. On je rekao i da opozicija treba da se grupiše, ali i da jasno poruči da je to prelazno rešenje. U politici je u Srbiji preslikan crnogorski model i u vladanju i u opoziciji, dodao je.

Govoreći o odnosima sa Prištinom i pitanju Kosova, Marojević je rekao da se oko tog pitanja diže tenzija kao da nekome >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << to odgovara, iako se malo šta dešava.

- Iznenađuje me kako to ljudi prate staloženo, ne osećajući potrebu za pomenom - dodao je.

Govoreći o ishodu pregovora, pisac je rekao da se javno mnjenje priprema za ono što znamo da će se i desiti najverovatnije.

- O čemu će da pričaju Vučić i Tači, naravno da neće, bolje je da se svađaju - upitao je.

On je rekao i da javnost vidi tri do pet odsto onoga što se stvarno dešava, odnosno ne dešava u vezi sa tim pitanjem, ali da ipak sukoba ne bi moglo da dođe.

- Osim ako se ne promeni nešto mnogo bitno u konstalaciji globalnoj. Ovo je više odmeravanje snaga i provociranje - zaključio je.

Marojević je rekao i da ni političarima nije jasno šta termin "razgraničenje" podrazumeva.

- Jako je opasno menjati teritorije, to ne može da dovede do koraka dalje u regionu koji je dosta trusan i rovit, i BiH, i Makedonija, i Crna Gora. Nisam siguran da to može da prođe bez neke nove podele negde drugde u regionu - upozorio je.

U vladanju preslikan crnogorski model, opozicija jalova

Opoziciji bi najbolje bilo da se grupiše, ali da se zacrta da je to samo prelazna varijanta, zbog različitog odnosa prema ulasku u EU, smatra Marojević.

Opozicija je naravno neozbiljna, kaže i dodaje da je na srpskoj političkoj sceni preslikan crnogorski model i u vladanju i u meri opozicije.

- Sad dobijamo stabilnu garnituru, koja šta god da se desi ima sve više glasova, i s druge – opoziciju koja je jalova i deluje tragično - kaže.

Kako je rekao, u opoziciji postoji nedostatak platforme i uglavnom se predstavnici tog bloka negativno apriori određuju bilo šta da uradi vladajuća garnitura, umesto da imaju "proorijentir".

Mekalister: Vučić i Tači dižu normalizaciju na "sledeći nivo"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.