Marković: Problem Kosova mora da se reši, ali ne na štetu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Problem Kosova mora da se reši, ali ne na štetu Srbije

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković - Palma, ocenio je danas da su investitori manje zainteresovani za Srbiju zbog problema sa Kosovom, koji se, kako je rekao, mora rešiti, ali ne na štetu Srbije i Srba u toj srpskoj pokrajini.

"Međunarodna zajednica, nekoliko država Evrope i SAD, podržavaju Albance. Juče smo čuli da neće da ukinu takse na robu iz centralne Srbije, a traže od Srbije da ponovo ide na razgovore u Brisel", rekao je Marković novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Jagodini.

On kaže da međunarodne zajednice i Amerike očekuje da prekinu da primenjuju dvostruke aršine i da, ako su nam prijatelji, treba da kažu njihovim prijateljima Albancima, da poštuju dogovoreno i da ukinu takse.

"Više niko ne spominje da je ukinuta granica između Albanije i Kosova. To znači da su kosovski Albanci dobili nalog da to urade. Niko više ne spominje formiranje tzv vojske Kosova", rekao je Marković.

On dodaje da su takse veliki problem, sa ekonomskog aspekta za Srbiju, ali da se postavlja pitanje i šta bi novo Albanci mogli da urade u narednom periodu.

Govoreći o evropskim integracijama Marković je ocenio i da treba videti koliko to još Srbija može čekati na ulazak u EU i kako se mogu provoditi poglavlja koja se otvaraju.

"Naravno, ne možemo da sedimo skrštenih ruku ali sva ta poglavlja, koja su do sada otvorena, nigde se ne provode. Doneli smo i veliki broj zakona u skladu sa zakonima Evropske unije (EU) ali ti zakoni su primenjivi u EU jer tamo su standardi mnogo veći, mnogo veće plate nego u Srbiji i moramo videti koliko to Srbija još može čekati na ulazak u EU", zaključio je Marković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.