Izvor: S media, 20.Nov.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Država da pomogne Srbima u Hagu

Šef poslaničke grupe vladajuće Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da država Srbija posle presude Haškog tribunala kojom su oslobodjeni hrvatski generali treba da pomogne svojim državljanima optuženim u Hagu.

"Za ovu oslobadjajuću presudu i za one presude koje su donete srpskim generalima, oficirima i onima koji su se bavili politikom siguran sam da će neko u naše ime morati da plati sve ono što se dešavalo i na prostoru Hrvatske, BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosovu i Metohiji, a zapravo smo mi doživeli najveće etničko čišćenje", rekao je Marković novinarima.

Marković je u Skupštini Srbije rekao da je Haški tribunal doneo "sramnu odluku" oslobadjanjem Ante Gotovine i Mladena Markača optužbe za zločine hrvatske vojske nad Srbima u operaciji "Oluja" 1995. godine.

"Mislim da sudije koje su donele takvu sramnu presudu potiču iz država koje su inicirale i da se bombarduje Srbija", rekao je Marković.

(Beta)

FOTO: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.