Marković: Dijalog o Kosovu ne sme imati opoziciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Dijalog o Kosovu ne sme imati opoziciju

Predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma, ocenio je danas da je dijalog o Kosovu nacionalno pitanje i da ne sme imati opoziciju.

"Kada je u pitanju predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji treba da se ugledamo na sve moderne države sveta, da to bude nacionalno pitanje, da budemo svi složni, i da u ovom slučaju nema opozicije", rekao je Marković, na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oktobra Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Opozicije može biti oko predloga budžeta za 2018. godinu, ako im se ne sviđa, o socijalnoj pravdi, infrastrukturi ili nečemu drugom, ali kada govorimo o nacionalnom pitanju, tu mora biti konsenzus, nešto što ne smemo osporavati moramo zajednički podržati Srbe na Kosovu i Metohiji, ocenio je Marković, koji je i predsednik Jedinstvene Srbije.

"Nama problem Kosova stoji i na putu za Evropsku uniju, ako ga ne rešimo. A kada kažem rešimo, ne mislim da treba da priznamo Kosovo već da napravimo dijalog između kosovskih Albanaca i predstavnika Srba", precizirao je Marković.

On je rekao da treba pristati na kompromis, ali da ništa ne izgubimo i da sačuvamo ono što imamo.

"Taj sporazum treba postići da jednom stavimo tačku na problem koji je više decenijski", zaključio je Marković.

Jagodina će imati aerodrom, fabriku aviona i vazduhoplovnu akademiju

Dragan Marković - Palma izjavio je danas da će Jagodina imati aerodrom i Vazduhoplovnu akademiju, a početkom novembra biće otvorena Fabrika aviona.

"Danas je prestiž u svetu imati aerodrom. Međutim, nije samo dovoljno imati aerodrom - to ćemo imati - obećavam za četiri godine i na naš aerodrom će moći da slete avioni do 90 putnika", rekao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada.

"I da vam kažem jednu radosnu vest, od 5. do 10. novembra otvaramo fabriku aviona u Jagodini. Oprema se seli iz Kraljeva u Jagodinu i biće zaposleno 100 mladih radnika", rekao je Marković.

Naš plan je da za nekoliko godina ovde bude i Vazduhoplovna akademija da iz celog sveta dolaze ovde studenti na obuku da se obučavaju da voze avione.

Na taj način i grad će imati korist, tako što će ti budući piloti stanovati u Jagodini a po pravilu su studenti iz bogatih porodica iz celog sveta, kaže on.

Kada je reč o Fabrici aviona, obezbedili smo njivu za izgradnju fabrike aviona, pored aerodroma, na Štipljanskom putu, a trenutno lokacija Fabarike za izgradnju aviona nalazi se u kruga bivšeg "Plavog ključa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.