Marko Đurić o potezima vlade Srbije nakon skandalozne odluke kosovske vlade da prisvoji svu imovinu SFRJ

Izvor: BKTV News, 15.Mar.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Đurić o potezima vlade Srbije nakon skandalozne odluke kosovske vlade da prisvoji svu imovinu SFRJ

Povodom odluke kosovske vlade, koju je potpisao Isa Mustafa da svu nepokretnu imovinu SFRJ na KiM prisvoji, oglasio se danas Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je prethodno razgovarao sa srpskim članovima pokrajinske vlade, gradonačelnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM i predstavnicima Srpske liste.

"Borićemo se jedinstveno protiv ovakvih nezakonitih odluka. Želim da kažem da ćemo predložiti da vlada Srbije na prvoj sledećoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << poništi protivpravnu i protivzakonitu odluku separatističkog vođstva, kao što je to sa uspehom učinjeno u slučaju Trepče", rekao je Đurić.

Đurić je dodao da je nužno da se međunarodna zajednica oglasi povodom ovog kriminalnog akta kao što je to učinila u slučaju tzv. vojske Kosova.

Đurić je konferenciju započeo ocenom da je posredi nezakonit, nelegalan, nelegitiman, kriminalan i separatistički akt vlasti u Prištini. Đurić je dodao da je posredi više od milion objekata koji su kao nekretnine bili upisani prvo kao imovina nekadašnje socijalističke republike Srbije, zatim i kao Republike Srbije.

Reč je o odmaralištima, sportskim objektima kao i silnim objektima koja pripadaju javnim preduzećima.

Kosovska Vlada donela je odluku da se sva nepokretna imovina regirstrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova kao vlasnika.

Kako je objavljeno na sajtu kosovske vlade, na osnovu odluke Vlade koju je potpisao Isa Mustafa sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje se na ime Republike Kosovo kao vlasnika imovine.

Uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.