Marko Đurić čestitao početak ramazana

Izvor: RTS, 05.Maj.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Đurić čestitao početak ramazana

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je početak meseca ramazana.
"Povodom nastupajućeg blagoslovenog meseca ramazana, starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije, želim da plemenita simbolika uzvišenog praznika bude podsticaj poštovanju temeljnih ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrednosti, oličenih u praštanju, toleranciji i zajedništvu", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, suština ramazana nalazi se u odricanju i žrtvi, ali i u dobročinstvu i jačanju međusobnog poštovanja i razumevanja među svim građanima, koji vekovima žive jedni pored drugih na ovim prostorima.
"Poštujući i negujući te univerzalne duhovne i etičke vrednosti zajednički nastaviti da gradimo društvo u kome ćemo svi živeti dostojanstveno i složno", istakao je Đurić.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju poželeo je da post donese mir, blagostanje i dobro zdravlje.
"Neka vam je Mubarek Olsun mesec ramazana", naveo je Đurić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.