Marić: ZSO biće jedna od glavnih tema briselskog dijaloga

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: ZSO biće jedna od glavnih tema briselskog dijaloga

Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je danas da će jedna od tema nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu biti formiranje Zajednice srpskih opština.

Marić je u izjavi Tanjugu rekao da će ZSO sigurno biti tema u Briselu i da je priča o formiranju Zajednice počela onog momenta kada je ZSO postala glavna tačka koalicionog sporazuma Srpske i albanskih poltičkih partija na vlasti.

"ZSO će biti jedna od glavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tema i to je okosnica celog Briselskog sporazuma, jedina budućnost i izlaz iz situacije mogućnost za očuvanje i napredak srpskog naroda", kazao je Marić.

On je naveo da je jedini način za prevazilaženje postojećih problema uspostavljanja ZSO i definisanje svih njenih ovlašćenja i svih oblasti kojima će se ona baviti.

Marić je dodao da će teme u nastavku briselskog dijaloga biti sve ono što je ostalo otvoreno, nerealizovano iz prvog Briselskog sporazuma uključujući energetiku, telekomunikacije, pitanje pravosuđa i naravno Zajednicu srpskih opština.

Prema ranijim najavama dijalog predstavnika Beograda i Prištine u Briselu trebalo bi da bude nastavljen 9. februara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.