Marić: Srbi neće učestvovati u Komisiji za Trepču

Izvor: Studio B, 19.Mar.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Srbi neće učestvovati u Komisiji za Trepču

Ministar za lokalnu samoupravu u kosovskoj Vladi Ljubomir Marić izjavio je danas da predstavnici Srba neće učestvovati u Komisiji koja će predložiti zakon kojim bi se preciziralo vlasništvo i funkcionisanje "Trepče".

To pitanje treba rešavati na briselskom nivou, rekao je Marić za RTS.

On je dodao da su predstavnici Srba pokušali da kažu premijeru Isi Mustafi da je odluka o formiranju Komisije loša.

"Ta odluka nije ono o čemu smo razgovarali i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naš stav ostaje nepromenjen - status 'Trepče' treba rešavati na briselskom nivou", naglasio je Marić.

Podsetio je da je kosovska vlada još u januaru prošle godine pokušala da transformiše "Trepču", ali je zvanični Beograd sprečio taj scenario zahvaljujući svojoj međunarodnoj poziciji.

Marić je istakao da 16-člana komisija, u kojoj će biti dvoje predstavnika Srba, samo treba da ispuni formu.

Govoreći o grafitu "ISIS dolazi" ispisanom na zidu Crkve Svetog Nikole u Prištini da godišnjicu pogroma Srba, Marić je rekao da se tako nešto ne događa prvi put.

Prema njegovim rečima, pitanje je vreme kada će ekstremizam biti izražen prema srpskoj zajednici na Kosovu.

"Ukazujemo međunarodnoj zajednici da ovo pitanje treba ozbiljno tretirati i sprečiti da dođe do nečega lošeg", naglasio je Marić.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.