Izvor: Blic, 06.Okt.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Nacrt zakona o Trepči nije dogovoren sa nama

Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je danas da je nacrt zakona koji je preglasavanjem usvojen u kosovskoj vladi u potpunoj suprotnosti sa svakim interesom srpske zajednice i predstavlja isključivanje u budućem odlučivanju ili delovanju Trepče.

- Za nas je taj nacrt neprihvatljiv i nadamo se da će neko shvatiti da je ovakav zakon za nas ponižavajući - rekao je Marić i dodao da je "donošenje zakona bez studije izvodljivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakaradan proces koji nema tehnološkog niti ekonomskog osnova".

Pročitajte još

On je rekao da su srpski predstavnici bili konstruktivni, da su učesvovali u radu i da im je pola sata pre sednice na sto spušten nacrt zakona.

- Mi na taj način ne možemo da razgovaramo. Nikada nećemo moći da to podržimo i uvek ćemo isticati da radnici Trepče i Kombinat moraju biti adresa broj jedan da se sa stručne strane nadje pravi put kako Trepča može da nastavi dalje i da privuče strateškog partnera i investitore - rekao je Marić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.