Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Ko radi na svoju ruku nema podršku naroda

Ljubomir Marić, koga je deo članova Srpske liste nedavno smenio sa pozicije kosovskog ministra administracije i lokalne saouprave, izjavio je danas u Beogradu da svako ko odstupa od zajedničkih prioriteta i ciljeva neće imati poršku naroda.

„Za nas je važan jedinstven nastup. Svi imamo isti stav i isti cilj - Zajednica srpskih opština (ZSO) mora biti prioritet svima. Svako ko odstupi od tih prioriteta neće imati podršku naroda i ne može biti sa nama zajedno“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je on novinarima nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Marić je rekao i da nema nejedinstva među Srbima na Kosovu i Metohiji, već da je reč o pojedincima.

Na pitanje zasto je smenjen, Marić kaže da odgovor na to treba da daju oni koji su to učinili.

Rekao je da on nije dobio nijedno obrazloženje o njegovoj smeni.

„Ono što se moglo čuti jeste da Isa Mustafa nije bio zadovoljan mojim radom i političkim izjavama“, kazao je Marić precizirajući da nema odgovor na to zašto je kosovski premijer želeo da ga smeni.

Dodao je da sebe smatra politički zrelijim od Mustafe.

Govoreći o Mirjani Jeftić, koja je zauzela njegovo mesto u kosovskoj vlad, Marić kaže da je ona taj postupak sprovela na svoju ruku i bez konsultacija sa državom Srbijom.

Otuda i pitanje koga ona zapravo predstavlja, rekao je Marić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.