Malići: Reakcije preoštre, Haradinaj malo zalutao

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jun.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malići: Reakcije preoštre, Haradinaj malo zalutao

Kosovski intelektualac i savetnik premijera Albanije Škljzem Malići je u intervjuu za prištinski list Gazeta Blic rekao da su reakcije prilikom nedavnog hapšenju lidera ABK Ramuša Haradinaja na aerodromu u Ljubljani bile preoštre, a Haradinaja okarakterisao kao politicara koji je malo zalutao.

"Mislim da nije bilo mesta za tako oštre reakcije sa špekulacijama i pretnjama konfrontacijom i prekidom odnosa sa Slovenijom. Čini mi se da je Haradinaj posle neuspelog pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ponovo postane premijer, malo izgubio karakteristike političara koji je staložan u komentarima i to ne samo u ovom slučaju", smatra Malići, a prenosi taj portal.

Po njemu, Haradinaj oseća neku nervozu ili razočarenje kao da ne može da nađe "pravi put do svog dvorišta".

Na pitanje o samom hapšenju i burnim rekcijama tim povodom, Malići kaže da to nije prvi put da "naši političari budu uhapšeni na aerodromima" jer još uvek nisu poništene sve međunarodne poternice Srbije koje kruže u Interpolu i zato ne treba da čudi što je Haradinaja zadržala slovenačka pogranična policija.

"Ne želim da špekulišem o tome da li je ovaj slučaj imao neku političku pozadinu ili zaveru . Mislim da nema mesta tako oštrim reakcijama sa špekulacijama i pretnjama konfrontacijom i prekidom odnosa sa Slovenijom", rekao je Malići.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.