Mali odziv: Policija tzv. Kosova ponovo otvara konkurs za prijem policajaca

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 23:00

Mali odziv: Policija tzv. Kosova ponovo otvara konkurs za prijem policajaca

Tzv. Kosovska policija objavila je danas konkurs za prijem policijskih službenika na severu KiM, nakon što je oko 500 srpskih policajaca podnelo ostavke.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, konkurs se objavljuje za pripadnike svih manjina (Srbi, Bošnjaci, Turci, Gorani, Romi, Aškali, Egipćani, Hrvati, Crnogorci, Makedonci) u regionalnoj direkciji kosovske policije Mitrovica Sever.

Konkurs će biti otvoren od sutra, 19. aprila, do 12. maja u 16 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kosovska policija raspisala je u januaru ove godine konkurs za prijem pollicajca iz redova manjina u četiri opštine na severu KiM. Konkurs je trebalo da traje do 16. januara, ali je produžen do 10. februara. Kako prenosi Koha ditore, na taj konkurs se prijavilo 140 kandidata, od 500 traženih.

Oko 500 policajaca podnelo je ostavke u novembru prošle godine u znak protesta zbog odluke prištinskih vlasti o preregistraciji automobilskih vozila sa srpskim tablicama na RKS tablice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovska policija otvara konkurs za prijem policajaca na severu KiM

Izvor: Blic, 19.Apr.2023, 00:42

Kosovska policija objavila je danas konkurs za prijem policijskih službenika na severu KiM, nakon što je oko 500 srpskih policajaca podnelo ostavke u novembru prošle godine u znak protesta zbog najave prištinskih vlasti da će kažnjavati vozače automobila sa registarskim tablicama koje izdaje Beograd.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.