Makron potvrdio - sastanak o Kosovu OTKAZAN!

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron potvrdio - sastanak o Kosovu OTKAZAN!

Nakon što su pojedini mediji objavili da sastanka o dijalogu Beograda i Prištine neće biti, to je potvrdio i domaćin.

Foto: Guliver Getty Images/Chris McGrath

Iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona potvrđeno je danas za Radio Slobodna Evropa da ranije planirani sastanak u Parizu na kome je trebalo da se razgovara o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, neće biti održan.

Sastanak u Parizu koji je najavljen tokom sastanka u Berlinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << krajem aprila, a na kojem je trebalo da se sastanu najviši predstavnici Srbije i Kosova u prisustvu Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, trebalo je da bude održan 1. jula.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je rekao da "postoji 99 odsto šansi da do dugo najavljivanog susreta ne dođe, jer albanska strana praktično opstruiše nastavak bilo kakvih pregovora".

U okviru priprema za susret, juče se i Marko Đurić u Berlinu sreo sa predstavnicima Prištine, koji nisu želeli da razgovaraju o ukidanju taksi na robu iz Srbije, a što je glavni uslov da bi se otkočio pregovarački proces.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.