Makedonija ostaje uzdržana po pitanju KiM u Unesko

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Makedonija ostaje uzdržana po pitanju KiM u Unesko"

Makedonija će biti uzdržana ukoliko dođe do glasanja o članstvu Kosova u Unesko, saopštila je u Draču premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon razgovora sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevim na marginama neformalnog skupa zemalja Zapadnog Balkana.

- Makedonija će ostati na istoj liniji, odnosno biće  neutralna ako se bude glasalo za ulazak Kosova u Unesko - rekla je Brnabić izvestio je novinar Tanjuga.

Brnabićeva je, naime, objasnila da joj je makedonski kolega >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << potvrdio ono što joj je obećao na samitu zapadnobalkanske šestorke u Trstu, u julu.

U razgovoru je, kaže, konstatovano da je Makedoniji veoma važno prijateljstvo sa Srbijom i da će to biti "jasan signal jačeg prijateljstva i jačih veza sa Srbijom, tako da očekujem da se to pitanje ne otvara".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.