Majka Aljbina Kurtija ne priča pohvalno o njemu kao Vuk Jeremić, predsednik stranke Miroslava Aleksića

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 14:18

"Majka Aljbina Kurtija ne priča pohvalno o njemu kao Vuk Jeremić, predsednik stranke Miroslava Aleksića"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ni majka Aljbina Kurtija ne izražava toliko pohvalno o njemu kao predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Ona je danas u skupštini Srbije, odgovarajući potpredsedniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću, rekla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste uz Srbe sa Kosova i Metohije, za razliku od Vuka Jeremića.

"Videla sam ovde danas još jedan performans opozicije, čiji predstavnici drže transparente 'Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Kosova i Metohije niste sami'. Da, u pravu ste. Nisu sami, uznjih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danonoćno bori za njihove interese. A vaš šef, dakle predsednik vaše stranke gospodine Aleksiću, Vuk Jeremić, govori nešto drugačije. On isto misli doduše da nisu sami, jer su predvođeni jednim vrsnim intelektualcem. Evo šta Vuk Jeremić kaže o Aljbinu Kurtiju, da vas podsetim. Ne može se osporiti to da je Aljbin Kurti jedan intelekualac, patriota, prilično stabilan čovek – sve suprotno od Aleksandra Vučića. Aleksandru Vučiću neće biti lako u razgovorima sa Aljbinom Kurtijem. Preko puta Kurtija da sedi mnogo obrazovaniji i kompetentniji čovek od Aleksandra Vučića, imao bi ozbiljan izazov", rekla je Brnabić.

"On se otvoreno svrstava na stranu Aljbina Kurtija, a ne na stranu Srbije. Pa majka Aljbina Kurtija se ovako pohvalno ne izražava o svom sinu kao vaš predsednik Vuk Jeremić. Tako da toliko o tom vašem transparentu”, dodala je premijerka Srbije.

Ona je nastavila da podseća Aleksića šta je još Vuk Jeremić goovorio o Aljbinu Kurtiju pre nekoliko godina.

“Kaže Vuk Jeremić, nova Vlada Kosova, pošto je izgrlda za njega Kosovo država, će biti verovatno predvođena Aljbinom Kurtijem. Paradokslano, neke stvari mogu postati lakše jer Kurti nije naročito zainteresovan za priznanje od strane Beograda. Prema tome, možemo pokušati da tu priču o priznanju i o članstvu u Ujedinjenim nacijama sklonimo sa dnevnog reda, jer ne postoji ta vrsta prioriteta sa strane Prištine. Jel vi razumete da je ovaj čovek vodio spolju politiku Republike Srbije u najizazovnijim vremenima? Ova vedeta diplomatije!” završila je Brnabić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Majka Aljbina Kurtija ne priča pohvalno o njemu kao Vuk Jeremić, predsednik stranke Miroslava Aleksića

Izvor: 24sedam.rs, 15.Jun.2023

Kaže Vuk Jeremić, nova Vlada Kosova, pošto je izgreda za njega Kosovo država, će biti verovatno predvođena Aljbinom Kurtijem, primetila je premijerka Srbije

Nastavak na 24sedam.rs...

UZ SRBE NA KiM SU VUČIĆ I VLADA! Premijerka Brnabić poslala bitnu poruku pa onda raskrinkala Vuka Jeremića

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023

Premijerka je rekla i da uspostavljanje administrativnog prelaza rezultat politike koja je vođena do 2012. godine...Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami, da su uz njih predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije i da će se zajedno boriti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.