Majci Nadi ostale samo uspomene

Izvor: Politika, 16.Maj.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majci Nadi ostale samo uspomene

Na kući u naselju Sijaće polje stoji spomen-tabla koja svedoči o smrti trojice braće, Srđana, Bobana i Gorana. Prva dvojica, blizanci, poginuli su na Kosovu i Metohiji, treći brat umro je od tuge za njima

Kraljevo – Na kući u Kraljevu, u naselju Sijaće polje na čeonoj fasadi mermerna tabla sa imenima trojice mladića, Srđana, Bobana i Gorana, sinova Nade i Dragoljuba Milića. Ispod table čitulja o smrti Dragoljuba. A u kući Nada Milić, usamljena. Živi sa slikama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odlikovanjima, trofejima, uniformama i drugim dragim predmetima i uspomenama preostalim od sinova i supruga. Njenu porodicu uništio je rat, pokosila tuga... Za nešto više od jedne decenije četiri smrti, koje su dolazile u njen dom, u proleće, kako nam kaže, „eto, uvek u vreme kad sve raste i buja“.

Milići su stara, časna i patriotska porodica sa Kosova i Metohije. Potiču iz Gojbulje kod Vučitrna, a Nadini su Dalmatinci, davno preseljeni u Stanišić kod Sombora. Ona i Dragoljub su se upoznali dok se on školovao u Sremskoj Kamenici, u Školi unutrašnjih poslova. Sklopili su brak 1971. godine i živeli u Kosovskoj Mitrovici, a onda u Prištini. Dragoljub je išao za poslom, radio u policiji, bio i na rukovodećim funkcijama dok je Nada bila službenik u opštinskoj administraciji, a potom u prištinskoj „Elektrodistribuciji“.

Imali su srećan brak, 3. aprila 1973.godine rodio im se sin Goran, a 16. februara naredne godine blizanci Srđan i Boban.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 17.maja. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Miroljub Dugalić

objavljeno: 17.05.2012.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.