MULJANJE Jablanović senior proćerdao milione

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MULJANJE Jablanović senior proćerdao milione

Dragan Jablanović, za kojeg vlasti Srbije sumnjaju da je strani špijun, tereti se i za mahinacije sa budžetskim parama na Kosovu i Metohiji, saznaje “Blic”.

Jablanović senior je kao gradonačelnik Leposavića potrošio oko 45 miliona dinara dobijenih od Beograda bez sprovođenja postupka javnih nabavki.

- On je, na primer, bez ičijeg odobrenja spojio tri projekta za izgradnju puteva u jedan, pri čemu uopšte nije sproveo postupak javne nabavke. Tendere u Leposaviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu obavljali ni za druge projekte, već su potpisivali ugovore sa izvođačima koje bi sami izabrali - objašnjava izvor “Blica” iz Vlade Srbije.

Inače, protiv Dragana Jablanovića je Specijalnom tužilaštvu u Beogradu podneta i krivična prijava zbog sumnje za špijunažu, a prekjuče je na sednici Vlade razrešen dužnosti predsednika privremenog organa opštine Leposavić.

Njegov sin Aleksandar je o čemu je “Blic” prethodnih dana pisao od Ramuša Haradinaja na prevaru uzeo 100.000 evra, a upravo zbog sumnji da je umešan u finansijske malverzacije nedavno je smenjen sa mesta predsednika Srpske liste na KiM.

Krivična prijava protiv Aleksandra

Agencija za borbu protiv korupcije je ove godine podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Srpske liste Aleksandra Jablanovića, Draganovog sina, jer kao bivši poslanik Skupštine Srbije nije prijavio imovinu i prihode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.