MOST PREKO REKE TOPLICE TEŠKO OŠTEĆEN

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOST PREKO REKE TOPLICE TEŠKO OŠTEĆEN

KURŠUMLIJA - Most na reci Toplici kod sela Pepeljevac, na magistralnom putu Niš-Priština, teško je danas oštećen nakon pucanja betonske ploče, zbog cega je jedna traka zatvorena za saobraćaj.

Ekipa Instituta za puteve trenutno ispituje da li je bezbedan za saobraćaj. Jedna saobraćajna traka zatvorena je, a prema prvim procenama Instituta most je ispucao gotovo celom dužinom.

Na sredini najvećeg mosta na Toplici, koji je i jedini put ka Kosovu i Metohiji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tom delu Srbije, usled pucanja ploče napravljena je rupa prečnika jednog metra kroz koju se vidi reka.

Preduzeće za puteve iz Kuršumlije obavestilo je nadležne nadzorne organe u Nišu i sada se čeka njihov odgovor, rekao je Beti predstavnik preduzeća za puteve iz Kuršumlije Golub Avramović.

"Sve što smo do sada mogli da učinimo je da obeležimo oštećenje i da upozorimo vozače na ograničenje brzine preko ovog mosta", kazao je Avramović.

On je dodao da je u pitanju veliko oštećenje koje je verovatno nastalo zbog teških šlepera koji svakodnevno prelaze most.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević rekao je da će opština u toku dana intervenisati i zatražiti da se hitno preduzmu sve mere kako bi se sprečile neželjene posledice.

On je optužio tadašnje graditelje mosta, jer je, kako je kazao, most nekvalitetno sagrađen za samo mesec dana.

"Strrašno je to ako dođe do zatvaranje ovog puta zbog saniranja mosta. Jednostavno ne mogu da verujem da nam je most trajao samo deset godina, dok u selu Merćez most od drveta koji su sagradili meštani, traje ravno 100 godina", kazao je Milošević.

Most je sagrađen 2000. godine, nakon što je stari porušen u bombardovanju 1999. godine. Svečano ga je otvorio tadašnji direktor Direkcije za obnovu i izgradnju zemlje Milutin Mrkonjić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pukao most na Toplici kod Kuršumlije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2011

KURŠUMLIJA -..Na mostu na reci Toplici kod Kuršumlije, sagrađenom 2000. godine, pukla je betonska ploča zbog čega je jedna traka zatvorena za saobraćaj, izjavio je večeras predstavnik Instituta za puteve Zlatomir Nikolić...Nikolić je agenciji Beta rekao da su stručnjaci kompletno pregledali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

RUPA NA MOSTU KOD KURŠUMLIJE

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 08:22

KURŠUMLIJA - Na mostu preko reke Toplice kod Kuršumlije na magistralnom putu Niš-Priština otvorila se rupa prečnika jedan metar. Zbog toga je jedna saobraćajna traka zatvorena za saobraćaj, a stručnjaci iz JP „Putevi Srbije“ i Instituta za puteve..KURŠUMLIJA - Na mostu preko reke Toplice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.