MISLIM DA ĆEMO MNOGO DA PROPATIMO Vučić poručio da Kosovo za njegovog mandata ostaje u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 22:55

"MISLIM DA ĆEMO MNOGO DA PROPATIMO" Vučić poručio da Kosovo za njegovog mandata ostaje u Srbiji

Vučić kaže da su nas do francusko-nemačkog plana doveli, ali smo do njega došli mnogo ranije.

Predsednik Srbije kaže da će Kosovo i Metohija ostati u Srbiji za vreme njegovog mandata.

- Mislim da će biti u Srbiji, mislim da ćemo mnogo da propatimo, posebno naš narod na Kosovu i Metohiji. Taktika Prištine je da nikada ne sprovedu ZSO. Uhapsili su Miljana Adžića, Dejana Pantića, Slađana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Trajkovića, Miljana Jovanovića, Milovana Božovića, Miljana Delevića su upucali u leđa, obili 11 kuća. Nijedan strani ambasador to nije osudio - rekao je Vučić.

Kaže da su tri Srbina pobegla sa lisica na administrativnim prelazima Jarinju i Brnjaku.

- Oni hapse momke, najsposobnije da se suprostave njihovom delovanju na severa Kosova i Metohije, da bi mogli silom da upadnu i da zavladaju na taj način. Zapad ćuti. Hoće da izdrže neke "lokalne izbore", a jedini kandidati su im Kurtijeva i Tačijeva stranka. Srbi neće izaći na te izbore. Zamislite tu demokratiju u kojoj dolaze da nam sole pamet u Beogradu da "nema dovoljno demokratije", a ovde su "Srbi krivi" - rekao je Vučić.

Kaže da su nas do francusko-nemačkog plana doveli, ali smo do njega došli mnogo ranije.

- Jedna dobra stvar je da neko razmišlja o tome da moramo da živimo jedni sa drugima u budućnosti, a ne verujem da je to stav albanskog rukovodstva sa Kosova i Metohije. Sve što se tiče državnosti Srbije je loše. Rekao sam šta nemamo nameru da prihvatimo. Jasno sam rekao šta nećemo primeniti. To sam rekao svima, i Makronu i Šolcu i Blinkenu. Pokušavaju da mi njih puštamo u neke međunarodne organizacije. Za ono što nas pitaju moraju da ispune ZSO. Neće oni to ispuniti - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da nas "nisu tukli" zbog Slobodana Miloševića, već zbog svojih političkih interesa - da nam otmu Kosovo i Metohiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.