MIRNA NOĆ NA BARIKADI U RUDARU

Izvor: Kurir, 11.Avg.2011, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIRNA NOĆ NA BARIKADI U RUDARU

KOSOVSKA MITROVICA - Na poslednjoj barikadi u selu Rudare, na severu Kosova, gde Srbi od 25. jula svakodnevno protestuju, noć je protekla mirno i bez incidenata.

Zbog povremene kiše, na barikadi je bilo manje učesnika protesta nego prethodnih dana.

Odlukom kriznih štabova u opštinama Zubin Potok i Leposavić barikade su juče uklonjene sa puteva koji vode do administrativnih prelaza Brnjak i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jarinje.

Srbi na severu Kosova odlučili su da motre na saobraćajnice kako bi sprečili raspoređivanje albanskih policajaca, carinika ili specijalaca jedinice ROSU na administrativne prelaze sa centralnom Srbijom.

Za sva vozila Kfora i međunarodnih organizacija obezbeđena je sloboda kretanja na severu Kosova, u skladu sa Sporazumom Vlade Srbije sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu na snazi su radne obaveze, a dežurstva su skraćena sa šest na četiri sata.

Osnovnih životnih namirnica ima u dovoljno, a posle pomoći u lekovima i kiseoniku, normalizovan je rad Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.