MILATOVIĆ OTKRIO DA LI ĆE POVUĆI PRIZNANJE KOSOVA: Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana, želim najbolje moguće odnose

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 10:11

MILATOVIĆ OTKRIO DA LI ĆE POVUĆI PRIZNANJE KOSOVA: Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana, želim najbolje moguće odnose

Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, rekao je novi crnogorski predsednik.

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena.

- Nije realno da se očekuje "otpriznavanje" (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna - rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV.

On je dodao da podržava "sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se dogovore Beograd i Priština", i smatra da bi "normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu".

U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose, kazao je Milatović.

- Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića - rekao je Milatović.

On je, međutim, naveo da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora "istinski kreće" ka EU.

Milatović je naglasio da mu je "važno da sve te posete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu", prenosi RTCG.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CRNOGORSKI GEOSTRATEŠKI SALTO U MESTU Promena vlasti u Podgorici jeste istorijska, ali spoljnopolitički kurs se ne menja: Ostaju NATO, EU put i priznanje Kosova, a kakvi će biti odnosi sa Srbijom?

Izvor: Blic, 05.Apr.2023

Crna Gora jeste posle čak 32 godine vladavine poslala Mila Đukanovića u političku istoriju, ali to neće bitnije uticati na njen budući spoljnopolitički kurs. Podgorica će, i pod palicom novog predsednika Jakova Milatovića, ostati član NATO na EU putu, neće otpriznati Kosovo a ono što će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.