Izvor: Blic, 31.Jan.2023, 10:09

"MILANOVIĆU, MORA DA SMO SANJALI" Izjava hrvatskog predsednika o "otetom Kosovu" izazvala HISTERIJU u regionu! U Zagrebu šokirani, u Prištini uvređeni, u Beogradu kažu: "Rekao je ono što svi znamo"

Odavno jedna "prejaka reč" nije tako "ubijala" po ovdašnjim prostorima, kao što je to juče učinila izjava Zorana Milanovića. U naletu lucidnosti, iskrenosti ili nečeg trećeg, hrvatski je predsednik utvrdio da je "Kosovo oteto od Srbije". Ta tvrdnja, ponovljena nekoliko puta, uz varijacije termina (aneksija, ekstrakcija), uzeta u kontekstu i istrgnuta iz njega, izazvala je, malo je reći, histeriju u regionu. Ukratko, u Hrvatskoj su šokirani i posramljeni, na Kosovu iznenađeni i uvređeni, dok je u Srbiji ta izjava primljena kao već znana istina, korpus delikti nepravde koju je učinila međunarodna zajednica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović na udaru domaće i svetske javnosti zbog priznanja da je Kosovo oteto od Srbije

Izvor: 24sedam.rs, 31.Jan.2023

Izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je Kosovo oteto od Srbije izazvala je bum u javnosti u Hrvatskoj i regionu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.