MILANOVIĆ RAZBESNEO ALBANCE?! Pogledajte šta je poručio Vjosi Osmani u Zagrebu, OVO zahteva od Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2023, 18:19

MILANOVIĆ RAZBESNEO ALBANCE?! Pogledajte šta je poručio Vjosi Osmani u Zagrebu, OVO zahteva od Prištine

Tema razgovora bila je trenutna situacija na Kosovu i Metohiji

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Priština treba da formira Zajednicu srpskih opština nezavisno od toga ko je na vlasti u Beogradu.

- To je na kraju u okviru standarda koje garantuje vaš ustav - rekao je Milanović na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani.

Milanović je ponovio da je "protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sankcija" za koje se Osmanijeva zalaže protiv Beograda, nakon poslednjih događaja u Banjskoj, kada je stradao Albanac, pripadnik tzv. kosovske policije i kada su brutalno ubijena trojica Srba.

Šef hrvatske države rekao je da smatra da su sankcije neefikasne i protivne međunarodnom pravu, ako ih ne donosi UN.

Kada je reč o sankcijama koje je EU uvela Prištini, zbog opstrukcije dijaloga Beograda i Prištine, Milanović je pozvao čelnike država članica EU-a da ih ne krše i da se "sastaju s predstavnicima Kosova".

- Takve su sankcije odraz nekompetentnosti šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja i njegove ekipice - rekao je Milanović i napomenuo da je Borelj Španac, a da Španija ne prizne Kosovo*. Osmanijeva je zahvalila Milanoviću na, kako je navela, "snažnoj podršci Kosovu, a posebno na govoru u Generalnoj skupštini UN, na kojoj je pozvao sve zemlje da priznaju Kosovo".

- Hrvatska i Milanović nastavljaju da budu naš glas u forumima gde nismo prisutni - rekla je Osmani i dodala da je, kako je navela, "Kosovo ostalo i ostaće uvek ponosni saveznik Hrvatske", preneli su hrvatski mediji.

Osmanijeva u Zagrebu boravi na poziv Milanovića, a tokom dana sastaće se i sa premijerom Andrejem Plenkovićem i predsednikom sabora Gordanom Jandrokovićem. Osim Zagreba, on će boraviti u Karlovcu i Rijeci, gde će se sastati sa pripadnicima zajednice Albanaca u Hrvatskoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.