MARŠ ZA PRAVDU U PRIŠTINI ZA ZLOČINCE OVK: U Kosovskoj Mitrovici bačena eksplozivna naprava (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023, 15:52

"MARŠ ZA PRAVDU" U PRIŠTINI ZA ZLOČINCE OVK: U Kosovskoj Mitrovici bačena eksplozivna naprava (FOTO)

Okupljeni su nosili transparente tzv OVK i uzvilivali parole podrške optuženima.

Dan uoči početka suđenja bivšim komandantima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova: Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, u Prištini su se okupili demonstranit na "Maršu za pravdu".

Demonstranti tvrde da su optuženi u Hagu nevini i da je "rat OVK bio čist rat za slobodu".

Tens of thousands of people spilling >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << over all city squares today in central Prishtina in a “March for Justice” endorsed by both the war veterans, the opposition and the government, in sign of support for the Kosovo Liberation Army and the freedom fighters. pic.twitter.com/SeRMhzk5tP

— Petrit Selimi (@Petrit) April 2, 2023

Tači, Seljimi, Veselji i Krasnići optuženi su za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti za vreme oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji, u periodu od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine, kada je kidnapovano i nezakonito pritvoreno najmanje 407, a ubijeno najmanje 100 ljudi.

U međuvremenu, Kossev javlja da su nepoznata lica noćas su oko 2:20h na policijsku jedinicu stacioniranu kod Centra za tehnički pregled vozila u ulici Ivo Lola Ribar u severnom delu Kosovske Mitrovice bacila eksplozivnu napravu.

Kako je saopštila tzv. Kosovska policija, sumnja se da je je u pitanju šok-bomba. Slučaj je okarakterisan kao "napad na službeno lice", a kako navodi policija, u toku su intenzivne istrage slučaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.