Ljimaj oslobođen optužbi za organizovani kriminal

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljimaj oslobođen optužbi za organizovani kriminal

Sud u Prištini je oslobodio zamenika premijera Kosova Fatmira Ljimaja za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja. Ljimaj je bio optužen kao bivši ministar saobraćaja.

Osnovni sud u Prištini je u petak oslobodio bivšeg ministra transporta, pošte i telekomunikacija po sve tri tačke optužnice. Optuženi Ljimaj, Endrit Šalja i Nedžat Krasnići oslobođeni su optužbi za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i primanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mita.

Kallxo.com izveštava da su prisutni u sudnici uzvikivali Ljimajevo ime, kada je predsedavajući sudija, Marija Tuma pročitala presudu, oslobodivši Ljimaja i ostale po sve tri tačke optužnice. Optužnica se odnosila na dodelu tendera za izgradnju puteva u regionu Gnjilana, u vreme dok je Ljimaj bio ministar.

Tužilac Euleksa je 30. oktobra 2015. godine podneo optužnicu protiv Ljimaja i drugih, spajajući slučajeve poznate pod nazivom "MTPT 1" i "MTPT2". Trenutno je Ljimaj zamenik premijera Kosova.

Bivši visoki komandant Oslobodilačke vojske Kosova, koji je trenutno lider vladajuće koalicione partije Nisma, takođe je oslobođen i za ratne zločine pred Haškim tribunalom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji i bio je oslobođen optužbi za ratne zločine od strane sudskog veća Eulek.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zamenik premijera Kosova oslobođen optužbi za organizovani kriminal

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2017

Osnovni sud u Prištini proglasio je nevinim zamenika premijera Kosova, Fatmira Ljimaja. Ova presuda je usledila nakon sedmogodišnjeg sudskog procesa u predmetu MTPT - Ministarstva, transporta, pošte i telekomunikacija, u kojem je Ljimaj bio optužen za organizovani kriminal i zloupotrebu položaja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.