Ljepojević: Biće kako Amerikanci kažu kada je u pitanju Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 15:56

Ljepojević: Biće kako Amerikanci kažu kada je u pitanju Kosovo

Predstavnici administracije u Vašingtonu su jasno rekli da je američki interes da se formira Zajednica srpskih opština, iako kosovski premijer Aljbin Kurti tvrdi da ne prihvata formiranje ZSO na način kako je to predviđeno briselskim sporazumom, izjavio je danas za Tanjug spoljnopolitički komentator Siniša Ljepojević.

Prema njegovim rečima, ako Kurti ostane pri svojim stavovima, američka administracija će, svojim mehanizmom uticaja na Kosovu, pokušati da smeni Kurtija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i formira novu vlast, odnosno da smatra da će, kako kaže, na kraju biti ono što Amerikanci kažu.

Dolazak specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka u Prištinu i Beograd ne predstavlja, smatra Ljepojević, nikakav veliki iskorak, jer je sasvim normalno da redovno kontaktira sa ljudima i u Prištini i u Beogradu.

"I sam francusko-nemački predlog nije konačan, prema tome, sve te procene da će dijalog morati da se završi ove godine mislim da nisu realne, nemoguće je reći pouzdanu vremensku odrednicu kad će to biti završeno ili dogovoreno. Prema tome, dijalog će biti nastavljen, pitanje je samo ko će biti učesnik u njemu" rekao je Ljepojević i dodao da je teško proceniti u kom pravcu će dalje ići dijalog budući da je proces u toku i da su mnogi stavovi učesnika u tom procesu suprotni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučević: Principi ZSO definisani Briselskim sporazumom, Priština mora da upodobi svoj pravni sistem

Izvor: Danas, 06.Feb.2023

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da su principi za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) definisani Briselskim sporazumom i naknadnim aktima, odnosno da postoje 23 principa koji moraju biti implementirani u statut ZSO i Priština mora da ih obezbedi izmenama svog pravnog sistema.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.