Leposavić i Zubin Potok ulaze u Asocijaciju kosovskih opština?

Izvor: B92, 14.Sep.2023, 14:40

Leposavić i Zubin Potok ulaze u Asocijaciju kosovskih opština?

Odbornici skupština opština u Leposaviću i Zubinom Potoku glasali su za pridruživanje ovih opština Asocijaciji kosovskih opština.

To tvrdi potpredsednik Pokreta Samoopredeljenje u Mitrovici Aljban Uka.

Uka je na društvenoj mreži X naveo da je glasanje u lokalnim parlamentima održano danas i da je u Skupštini opštine Leposavić odluku da se podnese zahtev za članstvo u Asocijaciji doneta jednoglasno.

Prethodno je Skupština opštine Severna Mitrovica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izglasala da se ova opština pridruži Asocijaciji Kosovskih opština. Krajem avgusta je i primljena u Asocijaciju.

Gradonačelnici koji su na izborima 23. aprila, koje su Srbi bojkotovali i na kojima je izlaznost bila samo oko 3,5 odsto, izabrani u Severnoj Mitrovici i Leposaviću su iz redova Samoopredeljenja, Erden Atić i Ljuljzim Hetemi.

Gradonačelnik u Zubinom Potoku je Izmir Zećiri iz Demokratske partije Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpresednik "Samoopredeljenja" u Južnoj Mitrovici tvrdi: Skupštine u Leposaviću i Zubinom Potoku glasale za pristupanje Asocijaciji kosovskih opština

Izvor: Blic, 14.Sep.2023

Odbornici skupština opština u Leposaviću i Zubinom Potoku glasali su za pridruživanje ovih opština Asocijaciji kosovskih opština, tvrdi potpredsednik Pokreta Samoopredeljenje u Južnoj Mitrovici Aljban Uka.

Nastavak na Blic...

Srpska lista: Odluka odbornika u Leposaviću i Zubinom Potoku ništavna, Srbi traže ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2023

Srpska lista (SL) poručila je danas da odluka nelegalnih odbornika u opštinama Leposavić i Zubin Potok o članstvu u tzv Asocijaciji kosovskih opština surpotna zahtevima srpskog naroda, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država i podsetila da su Srbi, koji čine većinu u opštinama na severu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.