Lavrov: Naši srpski prijatelji u Rusiji imaju najdoslednijeg i najiskrenijeg saveznika u procesu rešavanja kosovskog problema

Izvor: Vostok.rs, 17.Nov.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Naši srpski prijatelji u Rusiji imaju najdoslednijeg i najiskrenijeg saveznika u procesu rešavanja kosovskog problema

Rusija će nastaviti da podržava stav Beograda o kosovskom pitanju na međunarodnoj areni, uključujući UN, UNESKO i Interpol, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Naši srpski prijatelji u Rusiji imaju najdoslednijeg i najiskrenijeg saveznika u procesu rešavanja kosovskog problema. Uveren sam da je glavna pomoć sa naše strane podrška stavu Beograda na međunarodnoj sceni, koji se zasniva na potrebi realizacije Rezolucije 1244.", rekao je Lavrov za Srpski telegraf. Ovu politiku sprovodimo i u sistemu UN, Savetu bezbednosti, i u mnogim drugim strukturama, uključujući i Unesko, Interpol i Svetsku carinsku organizaciju, rekao je Lavrov, te da će ruska strana „tako postupati i ubuduće“.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.