Lajčak se sastao sa Osmani

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 15:37

Lajčak se sastao sa Osmani

Specijalni izaslanik Evopske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se danas sa tzv. predsednicom Kosova Vjosom Osmani u Prištini.

Lajčak bi nakon sastanka sa Osmani, trebalo da se sastane i sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Lajčak će posle Prištine posetiti i Beograd.

Portparol EU Peter Stano izjavio je da se poseta specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka Prištini i Beogradu odvija u duhu zaključaka Evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saveta kojima se zahteva da se neodložno postigne deeskalacija.

Stano je kazao da je visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Đuzep Borelj tražio je od Lajčaka da se uputi u Prištinu i u Beograd i pokrene s mrtve tačke proces i konačno pronađe način da se deeskalcija konačno i dogodi, a da se potom svi akteri vrate za pregovarački sto i nastave dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak razgovarao sa komandantom Kfora i predstavnikom EU na Kosovu

Izvor: Danas, 04.Jul.2023

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas sa komandantom Kfora Mikelom Ristućom i predstavnikom EU na Kosovu Tomašom Sunjogom, koji su ga obavestili o situaciji na terenu.

Nastavak na Danas...

Osmani i Lajčak razgovarali o smirivanju na severu Kosova

Izvor: Danas, 04.Jul.2023

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak razgovarali su danas u Prištini o smirivanju stanja na severu Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.