LSV: Sprečiti divljanje ekstremista

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 10:15

LSV: Sprečiti divljanje ekstremista

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne državne organe da spreče "okupljanje desnih ekstremista koje je najavljeno za večeras".

Okupljanje je zakazano povodom otvaranja umetničkog festivala "Mirdita, dobar dan“ u Beogradu.

Iz LSV podsećaju da su ekstremističke organizacije i ranijih godina organizovale okupljanja i izazivale incidente prilikom organizovanja ovog festivala. "Podsećamo da nacionalističke ideje bujaju i u Srbiji i na Kosovu, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je organizovanje ovakvih festivala prilika da se prevaziđu velike barijere koje postoje između Srba i Albanaca u svim oblastima, pa i kulturi. Neverovatno je da samo jedan dan posle obeležavanja oslobođenja Beograda od fašizma u Drugom svetskom ratu nekom smeta jedna jedina reč na albanskom jeziku u nazivu festivala", navodi se u saopštenju. Oni zaključuju da država ne sme nemo da posmatra divljanje ekstremista i mora snažno i preventivno da reaguje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.