LDP podneo predlog rezolucije o Srbiji i Kosovu

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP podneo predlog rezolucije o Srbiji i Kosovu

Beograd -- Liberalno-demokratska partija je Skupštini Srbije podnela predlog rezolucije "O Srbiji i Kosovu - partnerstvo i odgovornost za bezbednost, stabilnost i razvoj".

LDP navodi da je podnela predlog te rezolucije "u nameri da definiše polazne tačke nove politike prema Kosovu, uz istovremeno ubrzavanje procesa evropskih integracija".

"Srbija mora da se kroz dijalog sa EU i SAD zalaže za interese Srba na Kosovu sa ciljem rešavanja njihovih svakodnevnih problema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da s druge strane nesporno osigura svoju evropsku budućnost", piše u tom tekstu.

LDP predlaže da Briselski sporazum o principima normalizacije odnosa Beograda i Prištine predstavlja osnov svih budućih odnosa Beograda i Prištine.

"Ubrzanje procesa prijema Srbije u EU i NATO i institucionalne garancije posebnog statusa srpske zajednice, otvaraju prostor da Srbija odustane od političke blokade integracija Kosova u organizacije koje omogućavaju bolji život svih njenih građana", piše u tome tekstu.

LDP navodi da je "apsolutni prioritet Srbije u politici prema Kosovu pružanje pomoći i obezbeđivanje međunarodnih garancija za ubrzanu demokratizaciju, podizanje nivoa zaštie ljudskih prava, ekonomski razvoj sebno zaštićen položaj srpske zajednice na Kosovu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LDP podneo predlog rezolucije o Srbiji i Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016

Liberalno-demokratska partija je danas Skupštini Srbije podnela predlog rezolucije "O Srbiji i Kosovu - partnerstvo i odgovornost za bezbednost, stabilnost i razvoj"...LDP navodi da je podnela predlog te rezolucije "u nameri da definiše polazne tačke nove politike prema Kosovu, uz istovremeno ubrzavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.