LDP: Srbija moralno degradirana

Izvor: B92, 25.Maj.2013, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Srbija moralno degradirana

Beograd -- Smena vladajuće kolacije je neophodna, pošto za godinu dana nije uspela da reši ključne probleme građana, rekao je lider LDP Čedomir Jovanović.

Jovanović je najavio da se ta partija sprema za izbore u Beogradu na jesen.

On je na Skupštini gradskog odobra LDP-a u Beogradu ocenio da je Srbija godinu dana "u slobodnom padu", da je ekonomski bankrotirana, što pokazuje najveća stopa inflacije i nezaslenosti u Evropi, i moralno degradirana jer političari priznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su lagali i da zbog toga ne snose nikakvu odgovornost.

"Posle godinu dana vidimo da osim iluzije i zavaravanja, vladajuća kolacija nije sposobna da pronađe rešenja za probleme. Rešili su pitanje Kosova kao Milošević (Slobodan), a uzroci tog problema su ostali ovde među nama", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, deo građana vladajućoj koaliciji dao je podršku na majskim izborima 2012. godine, zato što su u njoj prepoznali "đinđićevski karakter" i dodao da su sada shvatili da su se prevarili.

Jovanović je kazao da LDP treba da pronađe podršku, upravo kod tog dela građana koji su, kako je naveo "prethodno izgubili poverenje u LDP". On je rekao da očekuje lokalne izbore u Beogradu na jesen i zatražio od svog gradskog odbora da se se na njima bori konkretnim idejama.

"Ne sme više da se desi da napredujemo na republičkoj listi, a da u Beogradu ostanemo ispod cenzusa", upozorio je Jovanović.

Na današnjem odboru za novog menadžera gradskog odbora izabran je Mladen Bašić koji je istakao da će ta partija Beograđanima na izborima u septembru biti "alternativa nasuprot demagozima".

"LDP u Beogradu treba da bude kao i partija u Parlamentu - stranka koja se sluša, stranka koja ima autoritet, želim ozbiljnu politiku, nasuprot demagozima", kazao je Bašić.

On je naveo da Srpska napredana stranka (SNS) na izborima umesto gradonačelnika Dragana Đilasa, nudi "novog Đilasa", dok je prema njegovim rečima Demokratska stranka bez ideja, a da će se LDP posvetiti "običnom čoveku i njegovim problemima".

Bašić je naveo da LDP nije uspeo na izborima 2012. godine da izvuče sav svoj potencijal i da je to sada njegova obaveza. Jovanović, Bašić, kao i funkcioner LDP-a Bojan Đurić, koji je nosilac liste za lokalne izbore u Zemunu, ocenili su da su ti izbori prekretnica i test za LDP.

Đurić je rekao da "ne može da podnese" predizbornu kapanju koju za izbore u Zemunu vode njegovi protivnici.

"Izbori u Zemunu su prekretnica za nas i pravi je trenutak da vratimo poverenje građana - da im pokažemo da možemo da vodimo Zemun, Beograd i Srbiju", kazao je Đurić.

"Pahomija držao "u fioci" sekretar ministra pravde"

Jovanović je danas ponovio tvrdnje da je jedan sekretar ministra pravde "držao u fioci" slučaj vladike Pahomija, što je dovelo do njegovog zastarevanja.

"O Pahomiju, Filaretu, Kačavendi i Amfilohiju pričali smo pre 10 godina... U fokusu nase politike su ljudi koji su omogućili sve to... Pozivam vas da zajedno učinimo sve kako bi sudije sadisti koji su u fiokama godinama držali istinu skrivajući je od nas prestali da budu sudije koje dele pravdu u Srbiji", kazao je Jovanović.

On je rekao da sudije koji su taj slučaj držali u fioci dolaze iz "jedne stranke, SNS, to je stranka Vučića, Nikolića, ona stranka koja u ovom, trenutku ima podršku pola Srbije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.