LAŽNI PREMIJER KURTI NE PRESTAJE DA UGROŽAVA MIR! Obratio se iz Britanije dok Srbi masovno protestuju: Odluka o zabrani dinara neće biti poništena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 15:02

LAŽNI PREMIJER KURTI NE PRESTAJE DA UGROŽAVA MIR! Obratio se iz Britanije dok Srbi masovno protestuju: "Odluka o zabrani dinara neće biti poništena!"

Odluka o zabrani dinara izazvala je pravu buru reakcija kako unutrašnjih, tako i spoljnih centara, ali premijer lažne države ne posustaje.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti kaže da se njegova vlada neće mešati u odluku CBK o zabrani dinara, ali da ta odluka neće biti poništena, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je za britanski medij "Blumberg" rekao da se zalaže za novu regulativu Centralne banke Kosova za poslovanje sa gotovinom.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dodao da će Srbi dobiti vremena da se prilagode novoj odluci.

- Ne mogu da poništim ovu odluku. Nećemo imati nikakvu vrstu kaznenih mera, ne želimo nikoga da kažnjavamo - rekao je on.

Govoreći o Briselskom sporazumu i Ohridskom aneksu, Kurti je rekao da je sporazum sa Srbijom potreban što pre i da trenutnih tenzija ne bi bilo da je došlo do defakto i dejure priznanja od strane Srbije.

Dok je lažni premijer Kurti otišao po savete u Veliku Britaniju hiljade Srba se okupilo u Kosovskoj Mitrovici na protestu protiv odluke Prištine da zabrani upotrebu dinara u našoj južnoj pokrajini.

Prisutni nose zastave Srbije i transparent "UN  USA 1244 HELP", "Evropo otvori oči", "Bez socijalnih primanja nećemo imati ni za hranu", "Ovo je okupacija". "Penziju sam čitav život sticao, ne dam je Kurtiju".

Prisutni su i predsednik i potpredsednik Srpske liste Zlatan Elek i Dragoša Milović.

Udruženje penzionera saopštilo je ranije da je skup prijavljen nadležnim organima i da na mitingu očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, odnosno ''sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine''.

(Srbija Danas/M.B.)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.