LAŽNA DRŽAVA NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA! Sramna izjava šefa kabineta Vjose Osmani - ponovo krive Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 18:32

LAŽNA DRŽAVA NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA! Sramna izjava šefa kabineta Vjose Osmani - ponovo krive Vučića

Velja, takođe, tvrdi da predsednik Srbije "nastavlja da zloupotrebljava Srpsku listu za podsticanje napetosti na Kosovu".

Šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Bljerim Velja saopštio je, nakon sastanka predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa KiM, da Aleksandar Vučić nastoji da "blokira" lokalne izbore u četiri opštine severa Kosova, raspisane za 23. april.

- Deluje protiv člana 1 sporazuma sa Kosovom o priznavanju registarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tablica 'RKS'. Podnosi nezakonit zahtev za uklanjanje Kosovske policije sa severa Kosova. Nastoji da blokira izbore 23. aprila - napisao je Velja na Tviteru.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka sa Srbima sa KiM, izneo pet ključnih zaključaka - zahtev da EU hitno reaguje povodom kršenja sporazma o tablicama, da se bezuslovno i hitno formira Zajednica srpskih opština, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa severa KiM, da se izbori na severu KiM održe tek nakon formiranja ZSO i, kao peti zaključak, da će Republika Srbija preduzeti sve zakonite političke ekonomske i druge mere kako bi osigurala zaštitu života i osnovnih ljudskih i političkih prava Srba na KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.