LAŽNA DRŽAVA NA IVICI: Ovo su dva zahteva Amerike za smanjenje tenzija na Kosmetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2023, 17:51

LAŽNA DRŽAVA NA IVICI: Ovo su dva zahteva Amerike za smanjenje tenzija na Kosmetu

Američki ambasador je naveo primer da su se gradonačelnici na severu zakleli na alternativnim lokacijama.

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer rekao je da SAD imaju dva zahteva za tzv. Vladu Kosova - da ne insistira da gradonačelnici rade iz opštinskih zgrada i da se policajci povuku iz tri zgrade opštine na severu.

- Ne razumemo zašto se alternativne lokacije, ili druge javne zgrade, ne mogu koristiti za obavljanje svojih funkcija - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hovenijer.

- Smatramo da je prisustvo tzv.kosovske policije u zgradama, koje je nasilno ušlo, veoma izazovno, pa smo zatražili od samoproglašene Vlade da povuče policiju iz ove tri opštinske zgrade - rekao je američki diplomata.

Prema Hovenijeru, preduzimanje ove dve akcije će pomoći u smanjenju tenzija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.