LAVROV OPET NA STRANI SRBIJE Razmontirao prljavu igru Zapada: Dvolično - Kosovo je najbolji primer

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 18:58

LAVROV OPET NA STRANI SRBIJE Razmontirao prljavu igru Zapada: Dvolično - Kosovo je najbolji primer

Kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, Zapad donosi odluke na osnovu sopstvenih interesa, rekao je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da zapadne zemlje igraju dvostruku igru kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, što je jasno vidljivo u situaciji sa Kosovom.

- Kada je reč o pravu naroda na samoopredeljenje, Zapad donosi odluke na osnovu sopstvenih interesa - rekao je Lavrov, ističući da je to jasno vidljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u situaciji sa Kosovom, preneo je Sputnjik.

- Kada žele da učine Kosovo nezavisnim, oni stavljaju akcenat na pravo naroda na samoopredjeljenje, ali kada im je u interesu da negiraju takvo pravo u drugim delovima sveta, oni se pozivaju na teritorijalni integritet kao apsolutnu opciju - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Uzbekistanu.

On je naveo da "drskost Zapada", koji vrši pritisak na ruske partnere terajući ih da odustanu od saradnje sa Moskvom, prevazilazi sve granice.

- Bezobrazluk zapadnih predstavnika, a osim delegata Evropske unije tu su i Amerikanci, koji su odgovorni za probleme sankcija – taj bezobrazluk prelazi sve granice, shvata se kao potpuno nepoštovanje samostalnosti, nezavisnosti zemalja koje su izložene takvoj vrsti pritiska i pretnji- rekao je Lavrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.