Kurti u ponedeljak izlaže poslanicima predlog za formiranje vlade

Izvor: RTS, 31.Jan.2020, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti u ponedeljak izlaže poslanicima predlog za formiranje vlade

Sednica skupštine na kojoj će Aljbin Kurti izložiti svoj predlog za buduću kosovsku vladu održaće se 3. februara. Kurti je zvanično proglašen mandatarom za sastav kosovske vlade dekretom kosovskog predsednika Hašima Tačija 20. januara.
Predsedništvo kosovske skupštine je na današnjoj sednici donelo odluku da se sednica skupštine održi u ponedeljak, u 11 časova.
Sednica skupštine biće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << održana dan pre nego što mandataru, predsedniku Pokreta Samoopredeljenje ističe rok za podnošenje predloga sledeće kosovske vlade.
Sa Demokratskim savezom Kosova još nije postignut dogovor o budućoj vladi. Predsednik skupštine je optimista.
"Razgovori traju, još nema dogovora, ali ja sam vrlo optimističan da će sporazum biti postignut i da niko ne može da zaustavi stvaranje Kurtijeve vlade. Sve što moramo da učinimo je da implementiramo glas građana, koji je bio glas za promene, za Aljbina Kurtija, premijera", kaže Glauk Konjufca.
Iz Demokratskog saveza je najavljeno da ako tokom vikenda ne bude dogovora dve stranke o vladinoj koaliciji, da su spremni da podrže i manjinsku vladu Samoopredeljenja.
Iz Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova kažu da neće da glasaju za predlog koji bude izneo Aljbin Kurti.
Iz Srpske liste su poručili da neće biti smetnja formiranju buduće kosovske vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.