Izvor: Danas, 29.Jun.2023, 12:23

Kurti proglasio „Severnu brigadu“ i „Civilnu zaštitu“ terorističkim organizacijama

Vlada Kosova proglasila je „Civilnu zaštitu“ i „Severnu brigadu“ terorističkim organizacijama, koje deluju u severnom delu Kosova, naseljenom većinom Srbima, rekavši da su odgovorne za nedavne tenzije u ovom delu KiM, piše Gazeta Express.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti proglasio: Terorističke organizacije

Izvor: B92, 29.Jun.2023

Vlada tzv. Kosova proglasila je "Civilnu zaštitu" i "Severnu brigadu" za terorističke organizacije, prenosi Kljan Kosova...Premijer Aljbin Kurti rekao je da je ta odluka doneta "na osnovu činjenice da te formacije predstavljaju ozbiljnu pretnju po pravni i ustavni poredak Kosova"..."Ustavni i pravni...

Nastavak na B92...

Srpska lista: Kurti nepostojeće organizacije proglasio terorističkim

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2023, 11:21

Srpska lista reagovala je na odluku Vlade u Prištini da "Civilnu zaštitu" i "Severnu brigadu" proglasi "terorističkim organizacijama".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.