Kurti povodom godišnjice genocida u Srebrenici: Negiranje kao ‘so na ranu’

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2023, 21:59

Kurti povodom godišnjice genocida u Srebrenici: Negiranje kao ‘so na ranu’

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti je povodom obeležavanja 28 godina od genocida u Srebrenici u Bosni i Hercegovini, rekao da se "svake godine sećamo žrtava masakra koje su počinile srpske snage", te dodao kako Srbija kao država nikada nije odgovarala za ovaj zločin. Naglasio je da se genocid u BiH nije dogodio samo iznutra, te da nisu odgovorni samo u RS, već i Srbija kao država. "Pravde za Srebrenicu i Bosnu i Hercegovinu još uvek nema”, rekao je Kurti, obraćajući se...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kurti o Srebrenici: Negiranje genocida je „so na ranu“ porodicama žrtava

Izvor: Danas, 11.Jul.2023, 11:45

Na Kosovu je danas održana komemorativna sjednica povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici na kojoj se premijer Aljbin Kurti obratio i na bosanskom jeziku, piše Klix.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.