Kurti potpisao dokument na osnovu kojeg će se razmatrati ukidanje taksi

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti potpisao dokument na osnovu kojeg će se razmatrati ukidanje taksi

Premijer Kosova Aljbin Kurti potpisao je dokument na osnovu kojeg će se razmatrati ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i BiH, preneo je danas Košev.

Pozivajući se na prištinsku Kohu, portal je preneo da će odluka o ukidanju taksi biti razmotrena na sednici Vlade Kosova koja bi trebalo da bude danas.

Po navodima Koševa, odlukom se nalaže da do 1. aprila stupi na snagu "mera punog reciprociteta prema Srbiji i BiH po svim pitanjima".

"U ovom dokumentu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << međutim, nema eksplicitne tvrdnje da će taksa biti ukinuta ukoliko Beograd ne ispuni dva uslova koje je prethodno zatražio Kurti: da obustavi kampanju povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, te da ukine sve ostale trgovinske barijere za robu sa Kosova", preneo je portal.

Kurti je preduzeo taj korak pošto je Demokratski savez Kosova pokrenuo pripremu sednice Skupštine Kosova na kojoj bi se izglasalo nepoverenje Vladi jer je Kurti odbijanjem ukidanja svih taksi i to odmah, ugrozio odnose Kosova sa SAD, i jer je smenio ministra unutrašnjih poslova iz redova DSK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.