Kurti nastavlja, novi udar na Srbe: Prvom transportu dinara posle odluke CBK zabranjen prolazak na KiM

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 14:23

Kurti nastavlja, novi udar na Srbe: Prvom transportu dinara posle odluke CBK zabranjen prolazak na KiM

Vlasti u Prištini nisu danas dozvolile da dinari namenjeni isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima uđu na prostor Kosova i Metohije.

Kako je Kosovu onlajn rečeno u Narodnoj banci Srbije, iako je vozilo sa srpskim dinarima bilo upućeno na prelaz Jarinje prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama, ono je danas vraćeno sa prelaza Jarinje i to bez ikakvog obrazloženja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili odbijenice.

Blindirano vozilo sa dinarima koje je upućeno iz filijale NBS u Kragujevcu na Jarinje stiglo je oko 11 časova, gde je novac u dinarima trebalo da preuzme vozilo britanske firme "Henderson“, koja poseduje licencu za transport novca i sa kojom NBS uspešno godinama sarađuje.

Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Međutim, kako javlja reporter portala Kosovo onlajn, posle višesatnog čekanja odobrenja iz Prištine, dozvola nije stigla i zabranjeno je da dinari prođu granicu.

Reč je o prvom trasnportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Kosova o zabrani prometa dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvom transportu dinara zabranjen ulaz na Kosovo: Vozilo vraćeno s Jarinja

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2024

PRIŠTINA - Vlasti u Prištini nisu danas dozvolile da dinari namijenjeni isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor Кosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.